Çiçek'ten Saldırı Yorumu: Dış çevrelerin kullandığı en önemli enstrüman terör

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gitmeden önce Mardin'de askeri konvoya düzenlenen roketatarlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çiçek, 'Türkiye geliştikçe, büyüdükçe bir kısım...

  • 587
Çiçek'ten Saldırı Yorumu: Dış çevrelerin kullandığı en önemli enstrüman terör
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a gitmeden önce Mardin'de askeri konvoya düzenlenen roketatarlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çiçek, “Türkiye geliştikçe, büyüdükçe bir kısım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu tür vahşet içeren, şiddet içeren eylemlerdir. Onun için bunlara hepimizin biraz daha duyarlı olması gerekir.” dedi.

Alevi-Sünni Kardeşlik Platformu tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Kardeşliğimize Can Feda’ Muharrem iftarında birlik mesajları verildi. İftara, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve çok sayıda davetli katıldı.

Program çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan'ın Diyarbakır’a gitmeden önce Mardin'de askeri konvoya düzenlenen roketatarlı saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çiçek, “Sadece bu olayla ilgili değil ama bu ülkede sorunların çözülmesini isteyende var istemeyen de var. İçerden de var dışardan da var. Bu tür olayları sektör haline getirmiş unsurlarda var. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe bir kısım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu tür vahşet içeren, şiddet içeren eylemlerdir. Onun için bunlara hepimizin biraz daha duyarlı olması gerekir. Bu zor bir süreç önümüzde epey zorluk ve sıkıntılar var. Bu sıkıntılarda böyle önemli günlerin arefesinde ve sonrasında meydana geliyor.” ifadelerini kullandı.