Cihan Padişahına Takipsizlik

Bursa'da 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden etkilenen bir vatandaşın Kanuni Sultan Süleyman hakkındaki suç duyurusunu değerlendiren savcılık, takipsizlik kararı verdi.

  • 647
Cihan Padişahına Takipsizlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa’da 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden etkilenen bir vatandaşın Kanuni Sultan Süleyman hakkındaki suç duyurusunu değerlendiren savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurtulması sahnesinden etkilenen Hasan Köz, 14 Şubat’ta Bursa Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Rüstem Paşa ve adının tespit edilmesini istediği diğer şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Köz, 'şüpheli' olarak gösterdiği Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa'nın 'halkı kin ve nefrete sürüklemek' ve 'azmettirerek boğdurmak' suçlarından yargılanmalarını talep etti. Köz, dilekçesinde ise şüphelilerin adresini "Topkapı Sarayı" olarak gösterdi.

Şehzade Mustafa’yı katlettirenlerin cezalandırılmasını ve şehzadeye itibarının iadesini isteyen Köz, dün tekrar savcılığa başvurarak dizinin yayınlanmaması için yürütmeyi durdurma kararı verilmesini istedi.

Hasan Köz’ün yaptığı başvuruyu değerlendiren Bursa Cumhuriyet Savcısı Abdülhamit Erdem, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini açıkladı. Savcı Erdem, olayın 460 yıl önce meydana geldiğini, haklarında suç isnat edilen kişilerin öldüğünü ve dolayısıyla konunun zaman aşımına girdiğini belirtti.

Savcı Erdem, iade-i itibar talebininse adli bir soruşturmaya konu olamayacağını söyledi.