FETÖ'cüler sosyal medyadan da kaçmaya başladı 

Sosyal medyadan propaganda yapan FETÖ'cüler hesaplarını siliyor

  • 1683
FETÖ'cüler sosyal medyadan da kaçmaya başladı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emniyetin çalışmaları sonuç verdi.

Ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar FETÖ'cülardan arındırılırken, aktif olarak sosyal medya kullananlar da temizlikten etkilendi.

Emniyet teşkilatına bağlı siber suçlarla mücadele ekiplerinin FETÖ'cülerin sosyal medya hesaplarına yönelik araştırmaları PDY mensuplarında korkuya sebep oldu. Hem vatandaşların ihbarlarıyla hem de istihbarat çalışmalarıyla propaganda yapılan hesapların sahipleri bir bir bulunmaya başlandı. Bu durumdan korkan sosyal medya provakatörleri hesaplarını hızla silmeye başladı. Silinen hesapların sayısına dair henüz resmi rakamlar açıklanmasa da en çok aranan kelimeleri en üste taşıyan Google sisteminde 'Facebook' araması yapıldığında ilk sıralarda 'Facebook hesap silme' başlığı da çıkmaya başladı. Öte yandan geçmiş tarihlerde yapılan paylaşımların ekran görüntüsünü alan vatandaşlar FETÖ lehine propaganda yapan hesapları silinmiş olsalar bile [email protected] adresine şikayet edebilir.

Anında hesap silmek mümkün değil
Özellikle Facebook hesaplarında yoğun bir hareketlilik görülürken Facebook hesapları bir anda silinemiyor. Buradan yapılan silme işlemine rağmen hesabın tüm verilerinin internet ortamından kaldırılması 90 gün kadar sürebiliyor.