Hakimin çekmecesinden çıkan dilekçe!

Gözaltına alınan Hakim Mehmet S.'nin Anadolu Adliyesi'nde bulunan odasında arama yapıldı.

  • 2412
Hakimin çekmecesinden çıkan dilekçe!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan aramada Mehmet S.'nin çekmecesinde darbe gerçekleştirilirse kullanılacak şekilde hazırlanmış şikayet dilekçesi örneği bulundu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan Hakim Mehmet S.'nin odasında arama yapıldı. Aramalar sırasında Mehmet S.'nin odasında bulunan çekmece içerisinde darbe gerçekleştirildiği takdirde işleme konulacak şekilde hazırlanmış şikayet dilekçesi bulundu. Belgenin şikayetçi kısmı boş bırakılırken, "İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na" şeklinde başlayan dilekçede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın isimlerinin yer aldığı öğrenildi.

Öte yandan dilekçenin açıklama kısmında bölücü terör örgütü PKK'nın yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgiler de yer aldı. Dilekçenin talep kısmında ise, "Açıklanan nedenlerle Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamu adına gerçekleştirilecek soruşturma sonucunda ortaya çıkacak kanıtlar çerçevesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve haklarında özel soruşturma usulü bulunan şüphelilerle ilgili gerekli işlemin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim" ifadeleri yer aldı.

Dilekçede suç bölümü olarak ayrılan kısma "Terör örgütüne yardım etmek" ifadesi, suç tarih kısmına ise "2009-2015'' aralığının yazıldığı, dilekçenin tarih kısmına ise 2016 yılı yazılarak gün ve ay kısmının boş bırakıldığı görüldü.