Hakkı Köylü 'Vicdanen rahatım' dedi

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, 'Komisyon, 5 muhalif oya karşılık 9 oyla 4 bakanın da Yüce Divan'da yargılanmamasına karar verdi. Bundan sonra ne olacağına Meclis Genel Kurulu karar verecek' dedi.

  • 673
Hakkı Köylü 'Vicdanen rahatım' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, "Komisyon, 5 muhalif oya karşılık 9 oyla 4 bakanın da Yüce Divan'da yargılanmamasına karar verdi. Bundan sonra ne olacağına Meclis Genel Kurulu karar verecek" dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, 3.5 saatlik toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Köylü, toplantıda 4 eski bakanla ilgili her üyenin isnat edilen 11 suçla tek tek görüşünü belirttiğini açıkladı.

Köylü, "Komisyon, 5 muhalif oya karşılık 9 oyla 4 bakanın da Yüce Divan'da yargılanmamasına karar verdi. Bundan sonra ne olacağına Meclis Genel Kurulu karar verecek. Raporu 9 Ocak'a kadar vermek zorundayız. Bunun gerekçelerini ayın 9'unda vereceğiz. O zaman herkes gerekçesini görür, okur. Muhalefet de şerhlerini o tarihe kadar verecekler. Meclis Başkanlığı bunu 10 gün içinde bastıracak, 10 gün içinde Genel Kurulu'na gönderecekler. Genel Kurul da bunu 10 gün içinde oylayacak" ifadelerini kullandı.

"VİCDANEN RAHATIM"

Bir gazetecinin "Üzerinizde baskı hissettiğiniz mi?", "Ne baskısı, yok öyle bir şey. Ne baskısı, yukarısı serbest. Sadece çift taraflı havan atışları yapılıyor. Sağ taraftan atılıyor sol tarafa gidiyor, sol taraftan atılıyor sağ tarafa gidiyor. Biz aşağıdayız, bu havan atışları bize sirayet etmiyor" yanıtını verdi.

"Vicdanen rahat mısınız?" sorusu üzerine ise Köylü, "Evet. Vicdanen rahatsız olacağım bir şeye mi karar vereceğimi düşünüyorsunuz" karşılığını verdi.

Köylü, "Oylama açık olarak yapıldı. 'Herkes ben oyumu şu şekilde kullanıyorum' dedi. Sırayla herkes oyunu o şekilde belirtti. Topladık 5'e 9 kararı çıktı" şeklinde konuştu. 

SİNAN USLU (İHA)