Kılıçdaroğlu: Kadın üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Meclis'e başörtüsüyle girmeleri konusunda partilerinin bu hafta bir tarih yazdığını söyledi. 'CHP kendine yakışan tavrıyla Parlemanto'da yerini aldı, konuşmalarını yaptı.

  • 511
Kılıçdaroğlu: Kadın üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Meclis'e başörtüsüyle girmeleri konusunda partilerinin bu hafta bir tarih yazdığını söyledi. "CHP kendine yakışan tavrıyla Parlemanto'da yerini aldı, konuşmalarını yaptı." diyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak kadının bedeni üzerinden, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, düne kadar hem kadının bedeni hem giyimi üzerinden siyaset yapıldığını hatırlattı.

Parti Meclisi'nin (PM) açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te bu hafta bir tarih yazdıklarını ifade etti. CHP'nin kendine yakışan tavrıyla Parlamento'da yerine aldığını ve konuşmalarını yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Şu gerçek ortaya çıktı; biz CHP olarak kadının bedeni üzerinden, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Her yerde bunu söyledik. Düne kadar hem kadının bedeni hem giyimi üzerinden siyaset yaptılar. Utanmadan dönüp CHP'yi suçladılar. Biz kadın erkek eşitliğine inanan bir partiyiz, seçme seçilme hakkı getiren bir siyasal partiyiz. Kadınların daha fazla okumalarını, toplumsal yaşamda çok daha yer almalarını isteyen bir siyasal partiyiz; temel hedefimiz, amacımız budur. Çok önemli bir gerçeği Türkiye gündeminden çıkardık. Artık kimse türban üzerinden mağduriyet edebiyatı yapamayacak." dedi.

Her şeyin olumsuzluk üzerine hazırlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, tam bir bozguna uğradıklarını belirtti. CHP adına konuşma yapanlara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, milletvekili Pavey'in yaptığı konuşmanın, alkışlanması gerekirken saldırılmaya başlandığını ifade ederek, "Neden saldırıyorsunuz?" diye sordu.