'O gece Gülen'le görüştürmek istediler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde darbeci askerlerin çok ileri gittiğini belirterek 'Genelkurmay Başkanımızı rehin tutanlardan bir tanesi kendisine 'Sizi kanat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bunu ilk defa France 24'te söylüyorum.' dedi.

  • 1285
'O gece Gülen'le görüştürmek istediler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına verdiği röportajda 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde neler yaşandığını değerlendirerek dünyanın bu olaylara nasıl bakması gerektiğini anlattı.

“BİLGİYİ BİZDEKİ KAYNAKLARDAN ALSINLAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Federica Mogherini ve liderlerin Türkiye’deki gelişmelerle ilgili açıklamarına yönelik soruya “Ben tabi onların ne dediğine bakmıyorum, çok da ilgilenmiyorum. Ben şuna bakıyorum. Örneğin Fransa’da 3 ay artı 3ay ayrı 6 aylık olağanüstü hal yasası ilan edildi. Belçika’da olağanüstü hal. ABD’de Ferguson sebebiyle olağanüstü hal, aynı şekilde Münih’te olağanüstü hal ilan edildi. Kaç kişi öldü, 6 kişi. Ben az önce size 246 kişiden bahsediyorum. Öbür taraftan 2 bin 185 yaralıdan bahsediyorum. Bunun yanında Florida’da, aynı şekilde İspanya’da Aralık 2010’da yine bu şekilde ilan edilen olağanüstü hal vardı. Fakat bunların hiçbirisi bizim şuanda yaşadığımızı yaşamadılar. Onlar bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmadılar. Bu tamamen ülkemizde bir darbe girişimidir, bu devleti yıkmaya yönelik bir adımdır. Bütün bu adımları atarken eğer medya bu darbe girişimin arkasındaysa, yazılı ve görsel medya, onlar da bedelini öder. Bu yasada var, hukukta var. Yasanın içinde ne varsa onlar da buna uymak zorundalar. Yasayla darbe yapılır mı? Ama bunlar ne yazık ki Pennsylvania’dan aldıkları talimatla bu ülkede bu darbe girişiminde bulundular. Şuanda itirafçılar var. Bu itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyorlar. Hatta çok daha ileri, Genelkurmay Başkanımızın şuanda rehin tutanlardan bir tanesi kendisine ‘sizi kanat önderimiz Fethullah Gülen’le görüştürelim, buluşturalım’ diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bunu ilk defa France 24’te söylüyorum. Böyle bir süreç var, biz bu süreci bir kenara koyabilir miyiz. Mogherini önce bu noktada bir defa değerlendirmeleri iyi yapsınlar, konuya iyi hakim olsunlar. Bilgiyi bizdeki kaynaklardan alsınlar. Türkiye’ye karşı olanlardan değil” yanıtını verdi.