Sebahat Tuncel, HDP Genel Başkanı Oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Genel Başkan seçildi.'Bu daha başlangıç' sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HDP 1. Olağanüstü Kongresi'nde...

  • 516
Sebahat Tuncel, HDP Genel Başkanı Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Genel Başkan seçildi.


“Bu daha başlangıç” sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HDP 1. Olağanüstü Kongresi'nde parti organları için seçim yapıldı. Yapılan seçimin ardından HDP Genel Başkanlığı’na BDP’den ayrılan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel seçildi.


74 delege ile yapılan seçimlerde, Ertuğrul Kürkçü, Emre Yalçın, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Ali Oruç, Zeynep Abidin Çeliktaş, Mehmet Doymaz, Ayhan Bilgen, Ferhat Tunç, Karabet Paylan, Yavuz Önen, Saruhan Oruç, Pervin Oduncu, Mıgırdıç Margosyan, Esmeray ve Fatma Gök’ün aralarında bulunduğu 80 kişi Parti Meclisi asil üyesi olarak seçildi.


Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanlığı’na İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü aday gösterilmişti. Ancak, Siyasi Partiler Yasası’nda “eşbaşkanlık” sistemi olmadığı için Tuncel, listede “Genel Başkan” olarak yer aldı.