Türkiye'nin ilk olimpiyat şampiyonu boksörü olmak istiyor

Boksa 7 yaşında ağabeyinin yönlendirmesiyle başlayan ve bugüne kadar pek çok şampiyonluk kazanan milli sporcu Necat Ekinci, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya elde etmeyi hedefliyor.

  • 789
Türkiye'nin ilk olimpiyat şampiyonu boksörü olmak istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Necat Ekinci, bugüne kadar Türkiye şampiyonalarında 5 kez birincilik elde etti. 2015 yılında yıldızlarda Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli boksör, 2016'da da gençlerde dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Aynı zamanda Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Öğretmenliği ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Necat Ekinci, Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Necat Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa ağabeyinin yönlendirmesiyle ilkokul ikinci sınıfta başladığını söyledi.

Ağabeyi Mahmut Ekinci'nin kendisinden önce boks sporuyla ilgilendiğini belirten ay-yıldızlı sporcu, "Ağabeyim maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda kaldığı için boksu bıraktı. 'Bari evden biri gitsin boks yapsın.' dedi, beni gönderdi. İlk başlarda boks yapmak istemiyordum. Ağabeyimin ısrarı üzerine boksa başladım. Beni antrenmalara götürüyordu. Bazen bahaneler bulup gitmezdim ama her zaman en büyük destekçim ağabeyim oldu." ifadelerini kullandı.

Çok çalıştığını, bugüne kadar çok emek verdiğini dile getiren Necat Ekinci, bunun karşılığında da birçok başarı elde ettiğini anlattı.

Türkiye'nin ilk olimpiyat şampiyonu boksörü olmak istiyor

Vedat Demirkol'un antrenörlüğünde pek çok şampiyonluk yaşadığını aktaran Necat Ekinci, şunları kaydetti:

"2013 yılından beri her yıl Türkiye şampiyonu oluyorum. Ayrıca Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü oldum. Başarılarımı sürdürmek istiyorum. Bunun için düzenli tempoda çalışıyorum. Profesyonel boksta başarılar elde etmek istiyorum. Türkiye'nin olimpiyatlarda boksta şampiyonluğu yok. En büyük hedefim, olimpiyat şampiyonu olmak. Boksta ilk olimpiyat şampiyonu olup tarihe geçmek istiyorum. Kendime güveniyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları."

Demirkol: "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz"

Genç Erkekler Milli Boks Takımı Yardımcı Antrenörü Vedat Demirkol da Necat Ekinci'nin başarılı bir sporcu olduğunu dile getirdi.

Necat Ekinci'ye 7 yaşından bu yana antrenörlük yaptığını belirten Demirkol, "Ağabeyi Necat'ı kulağından tutarak bana teslim etti. O günden bugüne kadar yanımdan hiç ayrılmadı. Çok başarılı bir sporcu. 2020 Olimpiyatları'nda madalya alarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

AA