Uluay Halkın idam isteğini değerlendirdi

Halkın idam isteğini değerlendiren Uluay: 'Üzerinize bomba yağsa siz ne düşünürdünüz?'

  • 622
Uluay Halkın idam isteğini değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethullaçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da yapılmak istenen hain darbe girişimi sonrasında darbecilere yönelik meydanlarda yükselen ‘idam’ taleplerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Halil Uluay, yaşanan süreçte yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, yüzlerce insanın yaralandığını vurgulayarak meydanlarda yükselen talebin empati yapılarak göz ardı edilmemesi gereken konu olduğuna işaret etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Halil Uluay, İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantıları öncesinde İl Genel Meclisi üyeleri ile yapılan istişare toplantısı öncesinde gündemi değerlendirdi.

15 Temmuz akşamı yaşanan sürecin kimsenin aklına getiremeyeceği bir süreç olduğunu ifade eden Halil Uluay, Türk Milleti’nin birliğine, dirliğine ve beraberliğine karşı yapılan saldırının dış güçlerin yerli maşaları tarafından gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

‘BU COĞRAFYADA YAŞAMANIN BİR BEDELİ VAR’
‘Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var’ diyen AK Parti İl Başkanı Uluay: “Biz millet olarak bu bedeli sürekli ödedik ve bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Özellikle vurgulamak istiyorum ki bu süreçte vatanını, milletini seven, ihanet etmeyen güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızda öyle bir azim ve inanç var ki bu inanç 15 Temmuz akşamında tankların önüne canı pahasına yatan vatandaşlarımızla bir kez daha gördük. Bu tabloları gördükçe duygulanmamak mümkün değil. Tüm Türkiye’de vatandaşlarımızın milli iradeye sahip çıkışını gördükçe daha çok duygulanıyorum” dedi.

‘GELDİĞİMİZ NOKTADA HAKLI OLDUĞUMUZU GÖRDÜK’
Darbe girişimine kalkışan hainlerin kendilerince her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesapladıklarını ancak bir noktayı atladıklarını ifade eden Uluay: “Ancak hainler Rabbimizin hesabını dikkate almadılar. Cumhurbaşkanımızın vatandaşları sokaklara davet etmesiyle birlikte hainler amaçlarına ulaşamadan bertaraf oldular. Böyle bir darbe girişiminin gerçekleşmesini hayal bile edemiyordum. Eğer hain darbe girişimi gerçekleşseydi şu anda dile getirilen felaket senaryolarının daha da ötesinde gelişmeler olacaktı. Tüm İslam coğrafyası için kurulan tuzakların belki de finali darbe girişimiydi. Darbe girişiminde en üzücü olan nokta ise darbe maşasının kendi içimizden çıkmasıdır. Darbeyi gerçekleştirmeye çalışan FETÖ ve camiası bu memlekette yılardan beri dini duyguları kullanarak halkımızı kandırdılar. Dini duygularla insanları kendilerine bağlamaya çalıştılar ve başardılar. Onların gerçek yüzlerini birçok kişi göremedi. 17/25 Aralık’tan sonra biz bunların asıl niyetini gördük ama anlatmakta zorluk çektik. Geldiğimiz noktada haklı olduğumuzu gördük” diye konuştu.

‘KİMSE MAĞDUR OLMAYACAKTIR’
Toplum arasında yaşanan süreçte kurunun yanında yaşın da yanması konusunda hakim olan endişelerin yersiz olduğunu belirten Uluay: “Eğer darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı hukuk denen bir kavram olamayacaktı. Darbecilerin sözleri kanun yerine geçecekti. Kim haklı, kim haksız sorgulanmayacaktı. Şu anda hukuk sistemimiz devam ediyor. Yapılan ve yapılacak olan titiz çalışmalarla adalet önünde hainler gereken cezaları alacaklar. Hukukumuz suçlu ve suçsuz ayrımını en iyi şekilde yapacaktır. Kimse mağdur olmayacaktır. Biz bugüne kadar hukuka güvendik bundan sonra da hukuka güveneceğiz. Bu noktada vatandaşlarımızın bir endişesi olmasın. Kimsenin haksız yere zarar göreceğini düşünmüyorum. Ayrıca soruşturma kapsamında görevinden almalar sonrasında işlerde herhangi bir aksama olmayacaktır. Devlette devamlılık esastır. Bu yapı yüzünden mağdur olan kim varsa mağduriyetleri giderilecektir.  Yapılan operasyonlar sonucunda alınan kişilerin artık pek bir önemi yok. Konumu, siyasi kimliği ne olursa olsun 15 Temmuz akşamı vatandaşlarımıza bu zulmü yaşatanlara hesap sorulacaktır. Bu süreçte siyasi parti kimliği de devre dışı kalıyor. Milletin bekasına kast edenler siyasi görüşü ne olursa olsun hak ettiği cezayı görecek” şeklinde konuştu.

‘TOPLUMUN İSTEKLERİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ’
Darbe girişimi sonrasında meydanlarda dile getirilen idam isteklerini de değerlendiren AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, toplumun isteklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak: “Yaşanan hain süreçte yüzlerce vatandaşımız milletin vergileriyle alınmış uçaklardan atılan kurşunların hedefi oldu. Pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüzlerce vatandaşımız ise yaralandı. Yakınlarını bu hain darbe girişiminde kaybeden vatandaşlarımızın haklı istekleri var. İdam konusu tartışılabilir hatta eleştirilebilir lakin üzerine mermi yağan siz olsaydınız hangi tavrı sergilerdiniz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT