Uluay: 'Son sözü kader söyler'

Kongre süreci başlayan AK Parti'de Başkan Uluay'dan yeniden adaylı için açık kapı: 'Son sözü kader söyler' dedi.

  • 806
Uluay: 'Son sözü kader söyler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye dönmesi ve yeniden yapılanma sinyalini vermesinden sonra illerde kongreler için hazırlıklar seçimlerde oy kullanacak olan delegelerin belirlenmesi süreci ile başladı. İlçe Kongreleri tamamlanmasının akabinde Şubat ayında gerçekleştirilecek olan il kongresinde yeninden aday olup olmayacağı yönünde sorulan soruyu cevaplayan AK Parti İl Başkanı; ‘Son sözü kader söyler’ diyerek yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantıları öncesinde meclis üyeleri ile istişare toplantısında bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Halil Uluay gündemi değerlendirdi.  Kastamonu’nun gündeminde liman ihalesinin iptali olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, hem İnebolu Limanı’nın hem de İnebolu Yolu’nun kısa sürede tamamlanacağını, projelerin askıya alınması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

“AÇIKLAMA YAPMAK İNSANLARI PANİKLETMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZDI”
İnebolu Limanı’nın iptal edilmesinin ardından çeşitli mecralarda yapılan açıklamalara rağmen İl Başkanı olarak kendisinin bir açıklamada bulunmadığını, açıklamada bulunmamasının gerekçesinin ise panik havası oluşturmamak olduğunu söyleyen Halil Uluay: “İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu'nun önündeki pürüzlerin en kısa zamanda aşılacak. Ülkemizin önünü açan birçok projede olduğu gibi bu gibi ufak tefek sıkıntılar çıktı. İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu projelerinde de bizi yolumuzdan alı koyacak büyüklükte pürüzler yok ama olursa aşılır. İnebolu Limanı da İnebolu Yolu da en kısa zamanda sunulacaktır. İhale iptal edilse bile, bir yanlış varsa o yanlış düzeltilir ihale yenilenir yine devam eder. İhalenin iptali söz konusu değil, yürütmeyi durdurma var. Ayrıntılarını çok fazla bilmiyorum ama sürecin kamuoyunda konuşulduğu gibi üç yıl kadar uzayacağını düşünmüyorum. İnebolu Limanı konusunda birçok aktör var. Devlet ile liman ihalesini alan şahıs arasında gerçekleşen bir konu söz konusu. Bunlar işin açıkçası durumu bizimle paylaşmadılar. Çıkıp açıklama yapmak insanları panikletmekten başka bir işe yaramazdı. Bizim projenin devam edeceğinden bir kuşkumuz olmadığı için açıklama yapıp insanları panikletmemizin bir anlamı yoktu” dedi.

AK Parti Milletvekili Murat Demir ve İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner arasında yaşanan karşılıklı söylemleri değerlendiren Uluay, Milletvekili Demir ile Belediye Başkanı Uzuner arasında yaşanan diyalogu bir atışma olarak görmediğini, basına yansıdığı gibi bir durum olmadığını, ikilinin oturup muhabbet ettiğini ve ayrıca bazen hizmetlerin yürümesi için bu tür sohbetlerin olması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti'de kongre sürecinin bugün itibariyle başlayacağını ve 25 Şubat 2018 tarihi itibariyle sona ereceğini açıklayan belirten AK Parti İl Başkanı Halil Uluay yeni dönemde yönetim kurulu üyeliklerinde değişme olacağını dile getirdi.

Bugün itibariyle ilçe delegeleri ile mahalle ve köy delegelerinin belli olacağını, kongre sürecinin hukuken başlayacağının altını çizen AK Parti İl Başkanı Halil Uluay: “Kongrelerimizi 25 Şubat 2018 gününe kadar bitirmiş olacağız. Delege seçimlerimizi her mahallede, her köyde sandık kurup belirleyeceğiz. 19 Ağustos ile 12 Kasım tarihleri arasında ilçe kongrelerini tamamlayacağız. 18 Kasım 2017 ile 25 Şubat 2018 tarihleri arasında da il kongresini gerçekleştireceğiz. 25 Şubat 2018 tarihi itibariyle 2019 Mart'ında yapılacak olan seçimler için çalışmalara başlayacağız. Hedefimiz 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmak olacak. Yeni dönemde 40 asil, 40 yedek üyeden oluşan il yönetim kurulumuz yeni dönemde 30 asil, 15 yedek üyeden oluşacak. Nüfusu 10 binin altındaki ilçelerimizde 15 olan yönetim kurulu üye sayısı 11'e, nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerimizde ise yönetim kurulu üye sayısı 20'den 15'e çekilecek” şeklinde konuştu.

“SON SÖZÜ KADER SÖYLER”
18 Kasım 2017 ile 25 Şubat 2018 tarihi arasında yapılacak il başkanlığı kongresinde yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya net bir cevap vermeyen üstü kapalı aday olabileceği şeklinde yorumlanan Başkan Halil Uluay sorulan soruya; ‘Son sözü kader söyler’ şeklinde cevap verdi.

Kazım BOLAT