Uluay'dan kurumlara 'arsa' üzerinden ince mesaj!

Kastamonu Ak Parti İl Başkanı Halil Uluay 'Arazisini başka kuruma vermeyen kurumlar hizmetin gelmesine engel olan zihniyettir' dedi.

  • 1318
Uluay'dan kurumlara 'arsa' üzerinden ince mesaj!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da kimi zaman kurumlar arasında yaşanan arazi vermeme tartışmalarının yeni yapılması düşünülen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinde görmek istemediklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, bu tür zihniyete sahip kurumların Kastamonu’ya gelmesi düşünülen hizmete engel olmaya sahip zihniyetin düşüncesi olduğunu vurgulayarak bu noktada kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından müjdesi verilen yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projenin nereye yapılacağı konusunda tam anlamıyla bir belirsizlik sürerken mevcut 400 yataklı yeni devlet hastanesine yakın bir bölgede olacağı hemen hemen netleşti. Yeni proje konusunda yaşanan arazi belirsizliği geçmiş dönemleri akılara getirildi. Önceki dönem İl Genel Meclisi toplantısında Sunta Köprülü Kavşağı projesinde yapımı aşamasında ‘neden kendi arazimizi başka kurumlara veriyoruz’ tartışmalarını akılara getirdi. Yakın bir zamanda da yine iki kurum arazi vermeme konusunda tartışmış, yapılacak proje ise başka bir döneme bekletilmişti.

Kurumlar arasında yaşanan arsa alıp-verme tartışmalarına değinen AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, hangi kurum olursa olsun envanterinde bulunan arazilerin kamunun malı olduğunu ve hiçbir şekilde vermeme gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Bu tür zihniyete sahip kamu kurumları ile maalesef karşılaştıklarını kaydeden AK Parti İl Başkanı Uluay, bu zihniyete sahip kurumların Kastamonu’ya hizmetin gelmesini istemeyen zihniyete sahip kurumlar olduğunu belirterek AK Parti Hükümeti döneminde bu tür zihniyete sahip kurumlara kesinlikle müsemma gösterilmeyeceğinin altını çizdi.

“HİÇBİR KURUM ENVANTERİNDEKİ ARAZİYE ‘KENDİ MALIM, KİMSEYE VERMEM’ GÖZÜYLE BAKAMAZ”

Bir önceki dönemde Sunta Köprülü Kavşağı’nın yapılması aşamasında İl Genel Meclisi toplantısında dönemin üyeleri ‘İl Özel İdaresi olarak kendi arazilerimizi neden başka kurumlara veriyoruz’ şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Halil Uluay:

“Her zaman söylediğimiz gibi kamu arazileri hangi kurumun olursa olsun halkın malıdır. Her zaman söylediğimiz gibi bu araziler kamunun malıdır ve hiçbir kurum başka bir kuruma arazimi vermem diyemez. Böyle bir hakkı olmamalı. Kastamonu’da yaşayan her bir vatandaşın bu araziler üzerinde hakkı vardır. Kamu hizmeti söz konusu olduğu zaman hiçbir kurum kendi malım gözüyle bu işe bakamaz. Bir hizmet gelecekse eğer tüm kurumlar arazisini vermek için adeta sıraya girmelidir. Maalesef bu sorunu sıklıkla yaşıyoruz. Sanki başka bir ülkenin vilayetine toprak veriyormuşuz gibi kendi içimizde savaşıyoruz. Bu tür zihniyete sahip kurumlar hizmetin gelmesine engel olan zihniyettir. AK Parti hükümeti döneminde böyle zihniyetli düşünce sahiplerine yer yok. Bunu açıkça söylememiz gerekiyor” diye konuştu.

“YENİ REHABİLİTASYON HASTANESİ İÇİN BU SENE SOMUT ADIM ATACAĞIZ”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından müjdesi verilen yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Kastamonu’ya çok şey kazandıracağını yineleyen Uluay: “Sayın bakanımızın görüşü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin devlet hastanesine yakın bir noktaya yapılması idi ki ben de o görüşe katılıyorum. Çünkü bazı hastaları doktorların görmesi ve tedavi ettikten sonra işlem yapılması gerekiyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile devlet hastanesi farklı noktalarda olursa büyük sorunlar yaşanacaktır. Bu sadece bizim görüşümüz değil uzman doktorlarımızın da görüşüdür. Hastaları bir uçtan bir uca hastane hastane dolaştırmak hiç iyi bir şey değil. Sağlık Bakanımız ile Kastamonu’ya yapılacak sağlık yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulunmuştuk. Yeni devlet hastanemize yakın bir noktada arazi neresi olursa olsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Hastanenin kısa devrede yapılması söz konusu. 2017 yılı içerisinde temel atabilir miyiz bilmiyorum ancak bu sene içerisinde ciddi mesafe kaydedeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Hastanelerin Kuzeykent bölgesine taşınmasıyla birlikte hem Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi hem de Şerife Bacı Hastanesi’nin bulunduğu arazilerin değerlendirilmesi ile ilgili konuşan Uluay, Olukbaşı Mevki’nde bulunan Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıklı Yaşam Merkezi projesinin olduğunu, Şerife Bacı Hastanesi’nin arazisi ile ilgili herhangi bir planlamanın olmadığını belirterek bir kamu yatırımın mutlaka mevcut bölgeye yapılacağını söyledi.

Uluay: “Hastaneler taşındı hemen yerine başka bir şey yapalım gibi bir durum söz konusu olamıyor. İlla ki bir süreç yaşanacak. Bu süreç ne kadar olur bilinmez ama boş kalan yerler mutlaka değerlendirilir. Bir kamu yatırımı mutlaka yapılır. Oldubitti ile bu işler yürümez. Bazen uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor. Kısa vadede oluşturulan projelerin alternatifleri düşünülmediği için bazen olumsuz sonuçlar ortaya çıkabiliyor” dedi.

“İNŞALLAH HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADAN BU DÖNEMİ ATLATACAĞIZ”

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle sahil ilçelerinde meydana gelmesi muhtemel heyelanlar ilçe halkını şimdiden düşündürmeye başlamışken AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, hiçbir aksaklık yaşanmadan bu dönemi atlatacaklarını belirtti. İl Özel İdaresi ekiplerinin hazırda beklediğini söyleyen Halil Uluay: “Özellikle sahil ilçelerinde yaşanan çetin kış mevsimi sonrasında havaların ısınmaya başlamasıyla beraber sel, heyelan, yolların bozulması gibi olumsuzluklara rağmen İl Özel İdaresi ekiplerimiz her an hazırda bekliyor. Sayın Valimizle çok fazla tanışma imkanımız olmadı ama heyecanlı ve bu işlerle ilgili gördük. Kaymakamlık yaptığı dönemlerde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri yapmış olduğu hizmetleri de öğrendik. Bu bağlamda düşünürsek İl Özel İdaremizin bir tecrübesi var bu konularda. Kış sonrasında meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzlukta sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan bu dönemi atlatacağız” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT