Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Yarışmasında en iyi üniversite KÜ seçildi

Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışması gerçekleştirildi. Şampiyonada en iyi üniversite Kastamonu Üniversitesi seçildi.

  • 646
Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Yarışmasında en iyi üniversite KÜ seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Kompleksi Tınaztepe Salonunda 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışması programları düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanından Afyonkarahisar’a gelen 400’e yakın öğrenci sadece yerli ürünlerden faydalanarak Türk Mutfağı’nın birbirinden güzel lezzetlerini Afyonkarahisar termal otelleri aşçıbaşılarının yanı sıra Lübnan, Ürdün, Bosna Hersek, Mısır, Malezya, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen aşçı liderlerinden oluşan 12 kişilik jüriye sunarak yarıştılar.

16-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışmasının son gününde dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Erhan Günay, Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu öncülüğünde düzenlenen şampiyonada en iyi üniversite Kastamonu Üniversitesi seçildi.

Vedat İKİZOĞLU