Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi sona erdi

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesince düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi sona erdi.

  • 842
Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Malezya, Madagaskar, Pakistan ve Moritanya'dan 110 akademisyen katıldı.

Kongrenin kapanış oturumundan sonra katılımcılar, Kastamonu'nun tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kutay Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Kongrenin açılış oturumunda Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1-3 Kasım'da düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda alınan kararların görüşüldüğünü anlatan Oktay, "Şuradaki kararların ardından yerel yönetimlerde sürdürülebilir turizmle ilgili çalışmalar konuşuldu. Kongremize katılan belediye başkanlarımız deneyimlerini paylaştı." dedi.

Bilimsel oturumlarda ise sürdürülebilir turizmle ilgili değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Oktay, "Kongrede daha çok plansızlıklar öne çıktı. Zamanında turizmin parasal boyutuna bakıldığı için sosyal yapının, doğanın ve tarihi eserlerin tahribatı gibi olumsuz etkiler ortaya çıkmış. Bundan sonra doğayla barışık, daha planlı çalışmalar yapılması üzerinde duruldu." diye konuştu.

Oktay, turizm paydaşlarının bundan sonra yapılacak çalışmalara katılımının çok önemli olduğunu vurguladı.

AA