Ünal Akgün'den Sivil Hayata Merhaba

Kastamonu İlinde zaten az sayıda bulunan Kastamonulu deneyimli bir İdarecisini daha emekli etti.

  • 1454
Ünal Akgün'den Sivil Hayata Merhaba
TAKİP ET Google News ile Takip Et

37 yıla yakın İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çatısı altında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Müdürlüğünü ve İl Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nü asaleten, Çeşitli zamanlarda İl Kültür ve Turizm Müdür vekilliğini vekaleten büyük titizlikle ve beceriyle yürüten ilkeli, dürüst, sevincen ve saygın bir kişiliğe sahip olan Ünal Akgün büyük bir özveri ile yaptığı görevini emeklilikle noktaladı.

İlimiz ve ilçelerinde Tarihi eserlerin röleve ve restorasyonlarının birçoğunda görev alan Akgün, Sanat ve Sanatçılara destek vermiş Anıtların yapımlarında ve birçok kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmuştur.

1979 yılında Kültür Bakanlığı’nın Ankara’da açmış olduğu sınavı kazanarak, İl Kültür Müdürlüğü’nde teknik eleman olarak göreve başlayan Ünal Akgün,  1988 yılında ilimizde yeni kurulan Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Müdürlüğü’ne Müdür olarak asaleten atandı ve bu görevi 2003 yılına kadar sürdürdü.  2003 yılında Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın birleşmesi ile Kültür Merkezi Müdürlükleri kapandı ve İlimizde açılışından kapanışına kadar görev yapan ilk ve son Kültür Merkezi Müdürü olarak kayıtlara geçti. Aynı yıl yeni kurulan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne,  İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü olarak asaleten atandı ve günümüze kadar bu görevini sürdürdü.

1979 yılından 1988 yılına kadar teknik eleman olarak görev yaptığı zaman zarfında kültürel ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra İlimizde bulunan tarihi eselerimizden başta eski cezaevi olan Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi binası olmak üzere Kastamonu Kalesi, Liva Paşa Konağı (Şimdiki Etnografya Müzesi) Arkeoloji Müzesi binası, Yücebıyık Konağı, Saray Hamamı ile Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi, İsmail Bey Camisi Deve hanı ve İmarethanesi, Nasrullah Camisi ve Şadırvanı, Hanlar, Hamamlar, Camiler, Mescitler, Külliyeler, Konaklar ile İlçelerde bulunan tarihi eserlerin alt yapı çalışmaları, röleve ve restorasyonlarında,  İlçe Kültür Merkezlerinin ve Kütüphanelerin eski eserlerin yapım ve onarımlarında ve Taşköprü Pompeipolis kazı çalışmalarında görev almıştır.

1998 yılından 2003 yılına kadar Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Müdürü olarak görev yapan ve 2003 yılından günümüze kadar İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü olarak görev yapan Ünal Akgün, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde İlimiz ve İlçelerimizin salonları ve açık alanlarında yapılan Mili Bayramlarımızda, İlimiz değerlerinden olan Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı, 10 Aralık Kadın Mitingi, Evliyalar Haftası vs haftalar olmak üzere tiyatro, kurs, konser, konferans, sergi, sempozyum, panel,  festival programlarında da görev almıştır.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çatısı altında halkımızın çeşitli meslek guruplarından oluşan bay ve bayan Sepetçioğlu ekiplerinin kurulması, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Tasavvuf Müziği Korosu kurulmasına, il ve ilçelerimizde konserler verilmesine öncülük etmiştir. Ayrıca amatör tiyatrolara, sanat guruplarına ve sanatçılara destek olunmasında çaba sağlamıştır. Gerek İlimizin tanıtımında gerekse İlimizde çekilen film ve dizi film çekimlerinde de görevlerde bulunmuştur.

İlimizde bulunan Şehit Şerife Bacı Anıtı’nın, Kışla Parkı Atatürk Anıtı’nın, Pırlaklar Mevkii Şehitler Anıtı’nın ve ilimiz Baltacı Kuyucağı Halime Çavuş mezarı Anıtı’nın yapılmalarında görev almış, Kadıdağında bulunan Halime Çavuş Anıtı ile İnebolu ilçesindeki Hacı kadı Salih Reis Anıtlarının yapımında Komisyon Başkanı olarak görev almıştır.

Çeşitli zamanlarda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü vekaleten yürütmüştür.

Kültür ve Turizm Derneği Başkanlığı yapmıştır.

Halen Belediye Başkalığının tasfiye halindeki Huzurkent Konut Yapı Kooperatif Başkanlığını yürütmektedir.

Görev süresince yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Bakanlık, Valilik, Müdürlük, Üniversite, Kamu Kurum ve Kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve Derneklerden sayısız Katılım belgesi, Teşekkür, Takdirname ve Plaketlerle ödüllendirilmiştir.

Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi, Müze ve Kütüphane İşleri ile Eğitim, Kültür ve Sosyal faaliyetlerin içinde bulunduğu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Şubesini yürütmekte iken emekli olan Ünal Akgün, ilimizde yaklaşık 29 yılı idareci olmak üzere toplam 36 yıl 8 ay ile Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü teşkilatında kesintisiz en uzun idarecilik ve görev yapmıştır.

Sayın Ünal Akgün‘e verdiği hizmetlerden ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eder bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.