Üniversitede öğrencilerin ve ailelerin kayıt heyecanı başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden Kastamonu'ya gelen öğrenciler kayıtlarını yaptırmaya başladı.

  • 1156
Üniversitede öğrencilerin ve ailelerin kayıt heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği üniversitelere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yerleştikleri fakültelere gelerek kayıtlarını yaptırmaya başladı. Sabah erken saatlerde Türkiye’nin çeşitli illerinden Kastamonu’ya gelen öğrenciler ve aileleri hem öğrenimleri boyunca yaşayacakları şehri görmek hem de barınma ile ilgili işlemleri halledebilmek için yoğun gayret gösterdi.

Kastamonu Üniversitesi’ne kesin kayıt işlemleri fakültelerde açılan birimlerde devam ederken isteyen öğrenciler e-devlet uygulaması üzerinden de kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİ SAYISININ 35 BİNE YAKLAŞMASI BEKLENİYOR
Sonuçların açıklanmasının ardından açıklama yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, özellikle fakültelerde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını belirmişti. Rektör Aydın, kayıtların bitmesi ile üniversite nüfusunun 33 bine, ek yerleştirme sonuçlarına göre ise rakamın 35 bine yaklaşmasını beklediklerini ifade etmişti.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ‘nin Türkiye’nin en köklü fakültelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal İbret, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’nin birçok yerinde idareci ve yönetici yetiştirdiğini kaydetti.

“BATI KARADENİZ’İN EN BÜYÜK EĞİTİM FAKÜLTESİ”
Kastamonu Eğitim Fakültesi’nin Batı Karadeniz’in en büyük Eğitim Fakültesi olduğuna dikkat çeken Dekan İbret: “Bu sene özellikle Güzel Sanatlar Resim, Müzik alanlarında olmak üzere öğrenci alımlarını yaptık. Kendi öğrencilerini Türkiye’nin birçok kurumun da hoca yetiştiren bir fakültedir. Lisans Eğitimin devamında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlıyor. Aynı fakülteye tekrar hoca olarak, öğretim üyesi olarak dönüş yapıyorlar. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve diğer fakültelerimiz olarak Karabük, Çankırı, Sinop gibi civar illerden çok fazla öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Köklü bir eğitim kurumu olduğu için öğretmen atamalarında başarısı yüksek olan bir kurum. Türkiye’nin birçok illinden öğrencilerimiz var. Bir kampus ortamında her türlü alt yapısı ile çağın modern teknolojilerini kullanarak ve alanında iyi yetişmiş öğretim üyesi kadrosu ile öğrenciyi kendi evladı gibi gören bir kurum. Okul Öncesi bölümümüz ile Türkiye’nin en iyileri arasındayız. Biz öğretmen olarak her öğrencimizin atanmasını istiyoruz ama biz öğrencilerimizin hayatta da başarı sağlamasını istiyoruz. Öğretmen yerleştirmek kültürünün yerleştiği, kendi öğrencilerini kendi kurumuna hoca yapan ve Türkiye’nin birçok yerinde yöneticileri olan Eğitim Fakültesi Türkiye’de hakkettiği değerinde buluyor.  Tercih edilme açısından Türkiye’de önemli yerdeyiz. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde dışarıdan tercih edilen bir üniversite” dedi.

“KASTAMONU’YA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM”
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü kazanarak kayıt yaptıran Semra Sayıner adlı öğrenci ise Kastamonu’ya gelmekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Tercih yapmadan önce Kastamonu Eğitim Fakültesi’ni iyi araştırdığını ve eğitim kalitesini çok iyi olduğunu öğrendiğini ifade eden Semra Sayıner: “Kastamonu’ya Ilgaz’dan geldim. Hem memleketime yakın hem de iyi bir üniversite olduğunu biliyorum. Ayrıca Ilgaz Tüneli’nin açılması ile ulaşım sorunu da yok. İstediğim zaman ailemin yanına gidebileceğim. İnşallah 4 sene boyunca iyi bir eğitim alarak görevime başlamak istiyorum” diye konuştu.

Kazım BOLAT