Üniversiteli öğrenciler, eski köy okulunu konağa dönüştürdü

İstanbul'da faaliyet gösteren bir üniversitenin öğrencileri, Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Başköy köyünün eski ve kullanılmayan köy okulunu restore ederek, köy konağı ve sosyal tesis haline getirdi.

  • 1391
Üniversiteli öğrenciler, eski köy okulunu konağa dönüştürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da bulunan bir üniversitenin öğrencileri, Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Başköy köyünde eski ve yıllardır atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında eski köy okulu, köylülerin kullanabileceği etkinlikler için köy konağına dönüştürüldü. Son sınıf öğrencisi Mertcan Avcı, Başköy Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Yıldırım’ın köyde 24 yıl önce taşımalı sisteme geçilmesi üzerine kapatılan ilkokul ile lojmanı köy konağına dönüştürmek istediklerini iletmesi üzerine harekete geçti. Mimarlık Bölümü öğrencisi Mertcan Avcı, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir ekip kurdu. Öğrencilerle buluşan Avcı, öğrencileri de alarak Cide’ye bağlı Başköy köyüne gelerek eski ve kullanılmayan köy konağında restorasyon çalışmalarına başladı. Öğrenciler, iki binanın çatısını yenileyip sıva ve boyasını yaptı. Mimar adayları, yıllardır atıl durumda olan okul ve lojmandaki çalışmayı bir kaç gün içinde tamamlayarak köylülere teslim etmeyi planlıyor. Köye böyle bir tesis kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Avcı, “Daha önce de bu tür projelerde yer aldık. Burada nelerle karşılaşacağımızı az çok biliyorduk. Burada arkadaşlarımla beraber birçok işi yapıyoruz. Sıva, zımpara, boya. Bu ortamda çalışmak daha da hoşumuza gittiği için daha hızlı ilerleyebiliyoruz ve eğlenerek işimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Başköy Muhtarı Sezai Ergin de, eski okul binasının imkansızlıklar ve ilgisizlikten dolayı kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek, “Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin yardımıyla burayı bayramlarımızı, eğlencelerimizi yapabileceğimiz, hatta çocuklarımızın da eğlenebileceği bir yer haline getireceğiz inşallah” dedi.