Üretici başına 150 bin lira kredi kullandırılacak

'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında üretici başına 150 bin lira kredi kullandırılacak.

  • 2272
Üretici başına 150 bin lira kredi kullandırılacak

Kastamonu il genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında Kastamonu Valiliği ile TC Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü arasında "Finansman Süreçlerinin Belirlenmesi" başlıklı protokol törenle imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen imza törenine Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Çiğdem Tuncay, Ziraat Bankası Kastamonu Şube Müdürü Metin Özcivelek ile Kastamonu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Canbaz katıldı.

Törende konuşan Vali Avni Çakır: “İlimiz genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla başlatılan bu proje ile küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir üretim için işletmelerimizi asgari 100 başa ulaştırarak ekonomik işletmeler haline getirirken, aynı zamanda atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılmasını amaçlanmaktayız. Bu ve benzer projeler ile her zaman siz değerli yetiştiricilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ise, "Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlardan, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi) hayvan sayısının 100 baş altına düşmemesi, banka tarafından üretici başına 150 bin TL kredi kullandırılmasını içermektedir. Uygulanacak proje İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilerin başvuruları alınacak, değerlendirme neticesinde kredilendirme aşaması için TC Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerine sistem üzerinden yönlendirilecek. Kredilendirmesi uygun görülen yetiştiricilere hayvan temini için süreç başlayacaktır. Ülkemize ve ilimiz yetiştiricilerine hayırlı olsun" dedi.

Etaplar halinde sürdürülecek proje uygulama talimatı ve başvuru süreçleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü internet sitesinden duyurulacak.

Nasrullah Gazetesi