'Uyduruk gerekçelerle ihale iptal edilmez' 

İl Genel Meclisi Üyelerinin İl Özel İdare'sine yönelik serzenişleri devam ediyor.

  • 2553
'Uyduruk gerekçelerle ihale iptal edilmez' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi Doğanyurt Üyesi Hamdi Cesur İl Özel İdaresi tarafından 2014 yılında 2 milyon 600 bin TL’ye ihale edilen ancak iptal edilen gurup köy yolunun iptal gerekçesinin mantıkla açıklanamadığını ifade ederek alt yapısı olmadığı yönünde gerekçe gösterilen yolun neden yüksek bedelle ihale edildiğini sordu.

İl Genel Meclisi Üyelerinin İl Özel İdare’sine yönelik serzenişleri devam ediyor. İl Genel Meclisi Doğanyurt Üyesi Hamdi Cesur, İl Özel İdaresi’nin keyfe keder şekilde ihale iptal ettiğini, sorumluluktan kaçarak siyasetçiyle vatandaşları karşı karşıya getirdiğini savundu. Özel İdare’nin mutlaka hesap vermesi gerektiğini kaydeden Hamdi Cesur: “2014 yılında İl Özel İdaresi tarafından 71 kilometre 800 metre grup köy yolu 2 milyon 600 bin TL ile ihale ediliyor. Grup köy yolu iki yıldan beri yapılma aşamasında bekliyor. Bu yolda 6 yıldan beri makineler çalışıyor. 2014 yılında ihale edilen yol parası da olmasına rağmen farklı gerekçeler gösterilerek iptal ediliyor. İl Özel İdaresi yolun ihalesini her ne hikmetse 2016 yılının 5’nci ayında iptal ediyor. İl Genel Meclisi üyeleri olarak merak ediyoruz. Bu kadar büyük bir meblağ ile ihale edilmiş yol ağının iptal edilmesi bizleri farklı düşüncelere sevk ediyor” dedi.

“UYDURUK GEREKÇELERLE İHALE İPTAL EDİLMEZ” 
Seçilmiş İl Genel Meclisi üyeleri olarak vatandaşlara karşı sorumluluklarının olduğunu kaydeden Hamdi Cesur:  “2014 yılında ihale edilen yolun 2015 yılında biteceği sözünü vermiştik. Fakat İl Özel İdaresi yolu ilgili firmaya teslim edemediğinden ihale tasfiye edildi. Tasfiye gerekçesi olarak da yolun alt yapısının olmaması gösteriliyor. Madem bu yolun alt yapısı bulunmuyor neden 2 milyon 600 bin TL gibi yüksek bir rakama ihale edildi? İl Özel İdaresi ihale yaptıktan 2 sene sonra mı yolun alt yapısının olmadığını öğrendi? Ayrıca bu yolun haricinde yapılması gereken yaklaşık 12 kilometre yol da farklı gerekçeler gösterilerek yapılmaktan vazgeçildi. Bu yol için de 200 bin TL kaynak ayrılmıştı. Neden Doğanyurt’a böyle davranılıyor? Bizlere göre gerekçe yok ama İl Özel İdaresi 6 yıldan beri çalıştığı yolu sonradan yapmamak için bir anda gerekçe üretiyor. Ben 3 yıldan beri çamurun içinden geçerek buraya geliyorum. Bu dönemde bu görülmezse hangi dönemde görülecek? Uyduruk gerekçelerle ihale iptal edilmez. Ben o bölgede yaşayan birisiyim ve bölgemin yapısını da İl Özel İdaresi’nden iyi bildiğimi düşünüyorum. Biz kafamıza göre iş yapmıyoruz. Burada anlatamadığımız derdi nerede anlatacağız? 15 gün yolda çalışan firma işi bırakıp gidiyor kimse ses çıkarmıyor. Birilerinin hesap vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Doğanyurt İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Yavuz ise Kastamonu’da bürokrasinin siyasetin fazla üzerinde durduğunu belirterek: “ Vatandaşa bürokrasi değil siyaset hesap veriyor. Yapılacak denilen yolu yapacağız diye ihale yapıp sonradan iptal etmek bizleri farklı düşüncelere sevk ediyor. Kastamonu proje çöplüğü diye boşuna denmiyor” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT