Uzm. Dr. Akkoyun, sempozyumda dünya temsilcilerine seslendi

Tosya Devlet Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun, Ankara'da düzenlenen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Sempozyumuna katıldı.

  • 1522
Uzm. Dr. Akkoyun, sempozyumda dünya temsilcilerine seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından “vakit aile vakti” sloganıyla 29-30 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenenen “Uluslararası Ailenin Korunması Hakkı Sempozyumu”na Tosya Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyuma; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü İrena Vojackova Sollorano ve Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit açılış konuşmaları ile katıldı.

Özbekistan, Cezayir, Filistin, Moritanya, Libya, Tunus, Lübnan, Filipinler, Azerbaycan, Mısır, İtalya, İngiltere, Belçika, Ürdün, Irak, Suriye, Pakistan gibi çeşitli ülkelerden ilgili kurum temsilcileri ile bilim insanlarının katıldığı sempozyumda oturum başkanlığını RTÜK Üyesi Doç Dr. Hamit Ersoy yaptı.

“Ailenin Korunmasında Aktörlerin Rolü ve Ödevi” başlıklı oturumda Kastamonu Tosya Devlet Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun da “Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Bağlamında Ailenin Desteklenmesi” başlıklı tebliğini sundu.

Tebliğine; bağımlılık kavramı, bağımlılık yapıcı maddeler, madde bağımlısı kişi tanımlarıyla başlayan Akkoyun; bağımlılığın yordayıcı olan ailesel faktörlere ve bağımlılığın aile üzerindeki etkilerine de değindikten sonra ailenin korunması hakkı bağlamında madde bağımlılığıyla mücadele sırasında ailenin desteklenmesinin neden zaruri olduğunun altını çizerek ve konuyla ilgili çözüm önerilerinde bulunarak sunumunu sonlandırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu İcra Direktörü Morghoob Salem Butt, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Kamelia Helmy, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Özbekistan Ulusal İnsan Hakları Merkezi Başkanı Akmal Saidov, Afrika İnsan Hakları Teşkilatı Genel Sekreteri ve Cezayir Ulusal İnsan Hakları Ağı Başkanı Fafa Sidi Lakhadar Benzerrouki, Ürdün Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Hakları Genel Müdürü Saad Ali Al Bashır, Azerbaycan Ombudsmanı Elmira Süleymanova ile yurt içinden ve yurt dışından daha birçok kıymetli katılımcı da anlamlı bildirileriyle sempozyuma önemli katkılarda bulundular.