VakıfBank'tan Tarıma Kaynak

VakıfBank, tarımsal üreticilere ve tarım değer zincirinde bulunan KOBİ'lere destek sağlamak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 95 milyon dolarlık kaynak sağladı.

  • 422
VakıfBank'tan Tarıma Kaynak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uygun faiz oranları ve çiftçilere hasat dönemi ödeme kolaylığı ile uygulamaya alınan program kapsamında çiftçilerin yanı sıra gerekli koşulları sağlayan şirketlerin işletme, yatırım ve ihracat finansmanı ihtiyaçları karşılanacak.

VakıfBank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığı anlaşma ile Türkiye Tarım İşletmeciliği KOBİ Finansman (TurAFF) Programı kapsamında 95 milyon dolarlık yeni bir kaynağı Türkiye’ye kazandırdı.

Tarım bankacılığı faaliyetlerine hızla devam eden ve son bir yıl içerisinde birçok üreticiyle buluşan VakıfBank, temin ettiği bu kaynağı kalkınmada öncelikli bölgelerdeki tarımsal üreticilerin işletme ihtiyaçlarının karşılanması ve yatırımlarına yönelik kredilerde kullandıracak.

Kredi, doğrudan tarımsal üretim içerisinde yer alan çiftçilerin yanı sıra tarım değer zincirindeki işletmeleri de kapsayacak. Bu çerçevede bitkisel üretim, süt veya besi hayvancılığı, kümes hayvancılığı, seracılık, arıcılık vb. yapan kişilerin yanı sıra tarımsal üretime girdi sağlayan yem, gübre, tohum, zirai ilaç bayileri ile tarımsal üretim çıktılarının işlenmesi, paketlenmesi, dağıtımı ve ticareti faaliyetlerinde bulunan KOBİ’ler uygun şartlarda işletme ve ihracat kredisi kullanabilecek.

“Çiftçi ve KOBİ’lere yurt dışı kaynaklı destek”

Tarımı stratejik sektörler arasında gördüklerini, bu nedenle sektöre özel kredi, kart ve diğer bankacılık ürünlerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Çelebi, “Özellikle yurt dışından uygun kaynak bularak sektörü verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Her geçen gün büyüyen, işletme ve yatırım kredilerine ihtiyaç duyan tarım sektörüne sağladığımız bu kaynak ile daha fazla üreticiye ve KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yeni kaynağı, özellikle kalkınmada öncelikli bölgelere aktararak, bu bölgelerdeki müşterilerimizin finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı ve tarımsal faaliyetleri geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


KG