Vali Avni Çakır'dan dijital arşiv vurgusu

Vali Avni Çakır 'Kastamonu'da yerel basının dijital arşivinin oluşturulması noktasında çabamız var. Bu çalışma Kastamonu basın hayatında çok önemli bir hizmet olacaktır' dedi.

  • 2893
Vali Avni Çakır'dan dijital arşiv vurgusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı basının dijital ortama aktarılması noktasında yürütülen çalışmalardan söz eden Kastamonu Valisi Avni Çakır; “Kastamonu'da yerel basının dijital arşivinin oluşturulması noktasında bir çabamız var. Bununla alakalı görüşmelerimiz devam ediyor. Bu çalışmayı da inşallah süratle gerçekleştireceğiz. Bu çalışma Kastamonu basın hayatında çok önemli bir hizmet olacaktır” dedi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), 10 Ocak Gazeteciler Günü öncesinde birçok ziyarete ev sahipliği yaptı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır'ın yanı sıra, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, GMG Onursal Başkanı Cengiz Aygün, Kastamonu Havalimanı Müdürü Ersin Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Neslihan Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Berat Satıoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Mahmutoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

"YEREL BASINIMIZI OKUMADAN GÜNÜ SONLANDIRMIYORUM"

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette gazetecilerle biraraya geldi. Konuşmasında Kastamonu basınından övgü dolu sözlerle bahseden Vali Çakır; "Standartlarının oldukça üzerinde, seviyeli ve kaliteli yayın yapan gazetelerimiz bulunuyor. Çok sesliliğe açık olmanız da çok önemli, herkesin duygularına tercüman oluyorsunuz. Yapıcı eleştirilerinizi de tam dozajında verdiğinizi görüyoruz. Ben şahsen yerel basınımızı okumadan kesinlikle günü sonlandırmıyorum. Düzenli bir şekilde okuyorum. Zor bir meslektesiniz. Teknolojik gelişmeler sürekli aleyhinize çalışıyor. Birçok meslekte olduğu gibi basın sektörü de bu gelişmelerden güçlü bir şekilde etkileniyor. Ancak bazı meslekler var ki ölünceye kadar terk edilmez. Gazetecilik de bunlardan bir tanesi durumunda. Benim de bu yaşıma kadar keyifle okuduğum gazeteler bulunduğum memleketimin yerel gazeteleri olmuştur" dedi.

Konuşmasının devamında, yerel basının dijital ortama aktarılması projesinden de söz eden Vali Avni Çakır; "Kastamonu'da yerel basının dijital arşivinin oluşturulması noktasında bir çabamız var. Bununla alakalı görüşmelerimiz devam ediyor. Bu çalışmayı da inşallah süratle gerçekleştireceğiz. Bu çalışma Kastamonu basın hayatında çok önemli bir hizmet olacaktır" diye konuştu.

VİDİNLİOĞLU VE YURT'TAN ZİYARET

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt'ta Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başkan Vidinlioğlu; "Vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünün en önemli temsilcileri olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunduk. Çalışan tüm gazetecilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyor, basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

"YEREL BASINIMIZIN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Berat Satıoğlu ise ziyarette özetle şunları söyledi: "Fedakarca ve bütün zorluklara rağmen ulusalda ve yerelde görev yapan bütün basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Dernek olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar gazetecilerimizin büyük desteğini gördük. Hepsine şahsınızda teşekkür ediyoruz. İnşallah yerel basın istediği noktaya gelir diyoruz, bu konudaki çabalarınızı bizler de destekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Azerbaycan kampanyasına yerel basınımızın da büyük desteğini gördük. Şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz."