Vali Günaydın, Ziraat Odasını Ziyaret Etti

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Ziraat Odasını ziyaret etti.

  • 333
Vali Günaydın, Ziraat Odasını Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziraat Odasında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Butur ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen Vali Günaydın, Ziraat Odası’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kastamonu’da ceviz yetiştiriciliğinin önemine dikkat çeken Vali Günaydın, “Bölge insanımızın cevizciliğin yetiştiriciliği konusunda geçim kaynağı olabilir. Ceviz yetiştiriciliğine sahip çıkılması gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ceviz fidanı dağıtıldı. Muhtarlığın tüzel kişiliklerine ceviz dikimi desteklemesi yapıldı” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından müşterek hazırlanan proje kapsamında 12 bin ceviz fidanının çiftçilere dağıtıldığını belirten Vali Günaydın, 2014-2015 dikim sezonunda toplam 120 bin ceviz fidanının toprakla buluştuğunu kaydetti.

Vali Günaydın, ayrıca bölgeye has olan siyez bulguru üretiminin ve tanıtımının devam ettiğini ifade ederek, yakın zaman içerisinde siyez bulgurunun hak ettiği değeri ve yeri yeri bulacağını söyledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)