Vali Karadeniz, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Manisa Valiliğine atanan Vali Yaşar Karadeniz Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

  • 494
Vali Karadeniz, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliğine atanan Vali Yaşar Karadeniz Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz’e Cemiyet Başkanı Mustafa Balcı tarafından 101. yıl dönümü olan Milli Mücadele'nin Anadolu'daki Basın Bayraktarı Açıksöz Gazetesi’nin ilk sayısı hediye edildi.

Ziyarette Kastamonu’nun yeni Valisi Avni Çakır ile telefonda görüştüğünü belirten Vali Karadeniz; “Ben ve benden öncekiler nasıl devir aldıysa, bizim bıraktığımız işlerde aynı şekilde devir olacak. Atanan yeni vali beyle telefon konuşmamız görevle ilgili konularda oldu. Birçok konu önüne geldiğinde ya kendisi arayacaktır ya da benim aramam gerekecektir” diye konuştu.

“İLAVE TEDBİRLER ALMAYA ÇALIŞTIK”

Koronavirüs sürecini de değerlendiren Vali Karadeniz; “İlave tedbirler almaya çalıştık, sağlık personelleri için misafirhanelere yönelikte tedbir uyguladık. Kastamonu’da son zamanlarda bir artış var. Bu işin şakası yok, bitti diye bir şey yok. Hepimiz bilelim. Normal yaşantımıza devam etmek istiyorsak maskemizi tam takacağız, mesafeye uyacağız. Herkes kendi kişisel hijyenini sağlayacak. Bu sadece yolda gezerken ya da tanımadığımız kişilere karşı alınacak önemlerden değil. İş arkadaşlarımıza, akrabalarımıza ve herhangi bir kalabalık ortamda alabileceğimiz bir tedbir. Virüs çok çabuk ve rahat bulaşandır. Sayıdan ziyade üstünde durmamız gereken nokta, kendi tanıdıklarımızdan yakınlarımızdan bile bulaşabileceğini düşünmeliyiz. Tedbirli olununca ekonomik faaliyetler, gezme, eğleme faaliyetleri sağlıklı bir şekilde yürür. En çok sıkıntılı konu malzeme alışverişidir. Malzeme alışverişini de en aza indirmeliyiz."

“BENİM GÖNLÜMDEN GEÇEN HERKES MASKESİNİ DÜZGÜN TAKSIN”

"Benim gönlümden geçen herkes maskesini düzgün bir şekilde taksın, sosyal mesafeye uyarak yürürsün, poliste bundan dolayı kimseye ceza yazmak zorunda kalmasın. Bir fedakarlık yaptık, bu fedakarlığın ödülünü alacakken kendi kendimizi cezalandırmaya çalışıyoruz. Okullar açılıncaya kadar vakaları aşağıya çekmemiz lazım. Bu şekilde devam ederse eğitimi de olumsuz etkiler. Son 3 günlük rakamlar yüksek. İlk gün belki kurum yakalamıştır diye düşündüm, 2’nci gün biraz iner gibi oldu ama 3’üncü gün tekrar yükseldi. Her gelen rakam ilin rekor sayısıdır. Dünkü sayımız pandeminin en yüksek dönemdeki sayıdan da yüksek. Pandeminin yoğun olduğu dönemde il dışından gelenleri takip ettik. Sorun il dışından gelenlerden dersek yanlış olur. Sorun il dışından gelenlerle temas kurmaktadır. İl dışından gelen ile aynı evde kalmayacaksın, ortak masada yemek yemeyeceksin. Herkes kendi tedbirini almaya başladığı an sorun çözülmüş olacak. İnsanlar memleketine de rahatlıkla gidecek ve turizm amacıyla gelenlerde rahatlıkla Kastamonu’ya gelebilecekler. Ölüm vakalarında sayımız düşük. İki elin parmakları arasındaki sayıdan daha az sayımız. Sağlık teşkilatının özveriyle çalışmasının göstergesidir. Son 1 ayda tespit ettiğimiz vakalar, gelen vakaların temaslıların, taraması sonucu ortaya çıktı. Kastamonu’da test yapılanlar ise 5 bin 286’dır. Gardiyanlar 3 ekibe ayrıldı. Evlerinden yurda alınıyorlar ve yurda alındıktan sonra test yapılıyor. Yurttaki karantinanın ardından da test yapılıyor. Ardından cezaevine gidiyorlar. Bunun da faydasını çok gördük” şeklinde konuştu.

“İÇ KESİMLERDE BİRKAÇ İLÇEMİZDE YOĞUNLUK VAR”

“Devlet Hastanesine gidip normal vatandaşın test yaptırması doğru olmaz” diyen Vali Karadeniz; “Hastaneye yığılım olur. Sosyal mesafe oranında da sorun olur. Başka sakıncalara yol açabilir. Ancak yapılması gerekenlerin testi yapılıyor. Ben Halk Sağlığı Uzmanlarına da teşekkür ediyorum. Onlar bu işin görünmez kahramanları. Arka planda çalışıyorlar, her vakayı tek tek inceliyorlar. Yakalanan vakaların yüzde 80’i Halk Sağlığı Uzmanlarının çalışmaları neticesindedir. Herkes sahil tarafı daha yoğun olacaktır diye düşünüyor ama rakamlar öyle söylemiyor. Dünkü yapılan testlerde pozitif çıkma oranı tahmini olarak yüzde 10 ile 12 arasındadır. İç kesimdeki özellikle birkaç ilçemizde yoğunluk var” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU CENNETİN DEMOSUDUR”

Kastamonu’ya gelirken, Kastamonu’yu bilmediğini belirten Vali Yaşar Karadeniz; “Bundan önce görev yaptığım yerde Kastamonulularla iç içeydim. Benim zihnimde canlanan Kastamonu daha farklıydı. Acaba bu yanlışa sadece ben mi düştüm diyerek kendimi de sorguladım. Kastamonu merkezi ve ilçeleri olsun her birinin çok farklı potansiyeli var. Bu dışarıda bilinmiyor. En büyük sorun Kastamonu’nun dışarıda bilinmemesi. Buradayken en çok üstünde durduğum konu tanıtımdı. Kastamonu dışındakilerin Kastamonu algısını değiştirmek çok önemli. Burada yatırım yapmak için klasik yatırımların dışına çıkarak, daha farklı turizm alanında, teknoloji alanında yatırımların gelmesi Kastamonu’nun değerini arttıracaktır. 3 buçuk yıllık görev sürem içerisinde her zaman için Kastamonu halkının ve basın mensuplarının sağduyulu katkılarını gördüm. Basın benim bulunmadığım yerde gözüm, kulağımdır. Her zaman bu gözle baktım. Nerde bir eksik, bir yanlış varsa birileri görüp bize ulaştıracak ki o yanlıştan haberdar olup, düzeltebilelim. İcra eden ve denetleyen olarak tamamlama konusunda güzel bir ortam vardı. Basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Tayin dönemim de şunu gördüm: Kastamonu halkı çok vefalı. Özellikle sosyal medyadan yaptıkları yorumlarla vefa duygusunu sonuna kadar görüyorum. Tüm Kastamonu halkına teşekkür ediyorum. Buraya gelirken Kastamonu algısı farklıydı, giderken algım farklı. Kastamonu cennetin demosudur. Cennetin tarifi ile ilgili neler varsa Kuran-ı Kerim’de birkaç husus hariç hemen hepsi burada var. Yeter ki değerlendirilip hizmete sunulup artı değer yaratıp, gelir ortamı oluşturalım. Benden önceki valilerimizin bu doğrultuda yaptığı çalışmaları vardı, bu çalışmaların çok büyük katkısı oldu. Kastamonu bugün önü açık diyorsak biri havaalanı, diğeri Ilgaz Tüneli’dir. Çünkü ulaşımın olduğu yere insanlar gelirler. Her ikisi de benden önce ortaya çıkarılmış, ortaya çıkmış eserlerdir. Kastamonu artık ileriye atılım yapabilir dedirten iki sermayemiz havaalanı ve Ilgaz Tüneli’dir, bundan sonrada iyi kullanılacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Ziyaret, Vali Yaşar Karadeniz’in Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti şeref defterini imzalaması ve hatıra fotoğrafıyla sona erdi.