Vali Yıldırım, Belediyenin çalışmalarını gezdi

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediyesi'ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde gördü. 

  • 1361
Vali Yıldırım, Belediyenin çalışmalarını gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’ya atanmasının ardından ilin gelişmesi adına yapılacak projeler ve devam eden çalışmalar hakkında kurumlardan brifingler alan Vali Mesut Yıldırım, ilk iade-i ziyaretini Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a gerçekleştirdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette Vali Yıldırım ve Başkan Babaş, Kastamonu tarihi ve kültürel dokusunun yeniden canlandırılması adına istişarelerde bulundular. Kastamonu’nun tarihi kimliğini birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak çalışmayla hızla ortaya çıkartılabileceği görüşünde birleşen Vali Yıldırım ve Başkan Babaş, temelleri oluşturulmaya çalışılan Kastamonu turizminde yeni bir sayfanın açıldığını ifade ettiler.

Kastamonu’nun geleceğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Mesut Yıldırım’a nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, hayata geçirdiği ve hazırladığı projelerle ilgili geniş bilgiler verdi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi ve kültürel projelerini beğenen ve Kastamonu için projelerin elzem olduğunu söyleyen Vali Mesut Yıldırım, Kastamonu’nun gelişimi adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını yineledi. Vali Yıldırım, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında Kastamonu’da kaldığı Hafız Sadık Konağı’nın alınarak restore edilmesi ve hak ettiği değeri bulması noktasında Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a destek olacağını da ifade etti.

Tarihi konaklara ilgisiyle Kastamonu’da tarihi bir hareketlilik başlatan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Mesut Yıldırım’a teşekkür ederek, “Sayın Valimizin tarihi ve kültürel dokuya önem vermesi şahsımı oldukça mutlu etti. İlimizin hızla istediği seviyeye gelmesi adına Sayın Valimiz ile birlikte yapacağımız çalışmalar Kastamonu’muzun hak ettiğine inandığım Dünya Miras Listesi’ne bizleri taşıyacaktır” dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Tahsin Babaş, üzerinde ‘Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr’ duasının yazılı olduğu tabloyu Vali Yıldırım’a hediye etti. Vali Yıldırım ise, Başkan Babaş’a anlamlı hediyesinden ötürü teşekkür etti.