'Van Gölünde boğulduk'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Van Gölünde boğulduk.'

  • 2588
'Van Gölünde boğulduk'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Silahtaroğlu Vanspor FK ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor karşılaşmada 1-0 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "KSK kendi evinde oynadığı Vanspor maçından boynu bükük ayrıldı.

Çarşamba günü kupa maçında GS’den aldığı ağır darbenin şokunu üzerinden atamamış haldeydi. Fatura hocaya çıkmıştı ama görünen o ki; değişen bir şey olmamış.

21. dakikada, rakibin sağ kanatta ikili mücadelesinden topu kapan Vansporlu oyuncu ceza alanımıza zoraki bir orta yaptı, penaltı noktasındaki oyuncu topa vurmak isterken sektirdi ve solundaki Uğur Can’a adeta al da at dercesine bir gol pası oldu. Onun da güzel vuruşu ile golü kalemizde gördük!

Sonrası ise umut…umut…umut. Ama o umut bir türlü gol olmadı.

28. dakikada net bir gol pozisyonundan Alptekin Çaylı’nın kötü vuruşu nedeniyle golle buluşamadık.

Takımda ruh kalmamış, mücadele azmi yetersiz, çok sık geri paslar hepsini oyundan düşürüyor ama kenardan seyreden hoca ne diyor bilinmez! Bu kadar gereksiz geri pas korkaklığın, mücadele ruhunun olmayışının, hata yapma riskinin korkusudur.

Oyunun başından beri dengesiz oynayan bir Berkan ne yapmak istiyor anlayamadık!.. Abdulaziz’in ilk 11'de olmayışı gayet normaldi ve sonrasında oyuna alınınca adeta baştan oynatılmayışına küsmüş gibi sahada gezindi durdu. Alptekin bana göre çıkarılmamalıydı.

İlk yarı sonunda seyirci futbolcuları çağırıp moral verdikleri halde bir canlanma göremedik. Üstelik Şaban’ın arkadaşlarına 'Hadi daha baskılı' şeklinde teşvik etmesine rağmen durgunları oynadık!

Zaman geçtikçe şuursuz ve tesadüfi pozisyonlara bel bağlar olduk. 75. dakikadan sonra da 'Doldur/Boşalt' oyunu olduysa da tehlikeli bir akın yaratamadık. Oyun disiplini yok, her an bir gol ile beraberliği belki kurtarırız umudu var ama olmuyor.

84. dakikada Ayhan iyi bir vuruş yaptı ama o da üstten auta çıktı.

Amaçsız bir mücadele görünümünde bir maçı daha yenik bitirdik. Yeni gelecek hoca bir şeyler yapmalı. Takım agresif, mücadeleci, ileriye dönük oynamadıkça biz de tribünde gerilip duracağız!

Umutlar başka bahara!