Vatandaş ilan ve reklam vergilerine riayet etmedi

Kastamonu Belediye Meclisi'nde 2016 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Nisan ayı toplantısında vatandaşların ilan ve reklam vergileri başta olmak üzere diğer vergi borçlarını ödemeye riayet etmedikleri ortaya çıktı.

  • 742
Vatandaş ilan ve reklam vergilerine riayet etmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Nisan ayı olağan toplantılarının il oturumunda 2016 yılı denetim komisyonu raporu okunarak üyelerin bilgisine sunuldu. Belediyenin 2016 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Faaliyet raporunda bir ayrıntı dikkat çekti.

Belediyelerin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan vergi gelirlerinin tam olarak düzenli bir şekilde ödenmediği ortaya çıktı. Hayata geçirilen yapılandırmalara ve vatandaşlara getirilen ödeme kolaylıklarına rağmen özellikle ilan ve reklam vergilerinde belediye istediği tahsilât oranına ulaşamadı. Kastamonu Belediyesi 2016 yılında genel vergi tahsilâtlarında yüzde 72’lik tahsilat başarına ulaşırken ilan ve reklam vergilerinde bu oran yüzde 28 oranında kaldı.

Şehir merkezinin çeşitli bölgelerine belediye denetiminde asılan ilan ve reklamlarda belediye her 100 TL’lik ilan ve reklam vergisinin ancak 28 TL’sini tahsil edebilirken bu manada belediye için önemli bir gelir kaynağından da oldu.

Ayrıca bütçe kalemleri içerisinde yer alan diğer vergilerin tahsilat oranında ise yüzde 72’lik bir oran yakalandı. Belediye Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda vergi tahsilatlarında 2016 yılında yakalan yüzde 72’lik tahsilat oranını  2017 yılı içerisinde nasıl olacağı ise merak konusu oldu.

Kazım BOLAT