• 32737
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
1991'deki Kastamonu Saat Kulesi'ni gördünüz mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1991'deki Kastamonu Saat Kulesi'ni gördünüz mü?

1991 yapımlı 'Gizli Yüz' filminde 'Kalpler Şehri' olarak geçen Kastamonu ve tarihî saat kulesi görüntüleri izleyenleri 29 yıl öncesine götürüyor.

1885 yılında, zamanın valisi Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan Kastamonu Saat Kulesi, kadim şehrimizin sembolleri arasında yer alır.

Şehri çay eşliğinde kuşbakışı izlemek ve fotoğraf çektirmek için yerlisi ve turistiyle herkesin uğrak adresi olan Kastamonu Saat Kulesi’ndeki tarihî saatin, rivayete göre 2. Abdülhamit’in sürgün politikasından nasibini almış olduğunu çoğumuz biliriz de burada 29 sene önce çekilmiş filmden haberimiz var mı acaba?

Senaryosunu Orhan Pamuk’un yazdığı, yönetmenliğini Ömer Kavur’un yaptığı, müziğini Cahit Berkay’ın üstlendiği; Zuhal Olcay, Fikret Kuşkan ve Rutkay Aziz gibi ünlü oyuncuların başrolde olduğu “Gizli Yüz” filminden bahsediyoruz.

1991 yapımı filmde, babasının itirazına rağmen İstanbul’a üniversite okumak için gelen bir gencin, harçlığını çıkarmak için pavyon fotoğrafçılığı yaparken gizemli bir kadınla tanışması ve kadının bu fotoğraflarda bir suret araması işleniyor.

Aradığı sureti bulan kadının ortadan kaybolması ve sonrasında gencin, kadını aramaya koyulması, film içinde yer buluyor.

Gencin, gizemli kadını bulacağı şehir Kastamonu’dur ve filmde “Kalpler Şehri” olarak bahsedilir.

Arayışın, saatler üzerinden vurgulandığı filmde Kastamonu Saat Kulesi son duraktır.

Filmde; Kastamonu Saat Kulesi çevresindeki yapılar, kulenin 1991’deki görüntüsü, çalışma hâlindeki çıkrık ustası, kahvehanede sohbet eden Kastamonulular dikkat çekiyor.

Haber: Selahattin Demirel

Yeni Videolar