Vidinlioğlu 'Kastamonu'yu kandıramayacaksınız'

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu "Özel Uğurlu Hastanesi 2 seçimde de kullanıldı. Yine aynı açıklamalar yapılıyor. Bunlar seçim oyunlarıdır. Artık Kastamonu halkının bunlara karnı toktur" dedi.

  • 950
Vidinlioğlu 'Kastamonu'yu kandıramayacaksınız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın Tıp Fakültesi haberlerime cevaben kamuoyu açıklamasında bulundu.

Vidinlioğlu; "Sayın Tahsin Bey yine delirip şahsıma karşı makamına hiç yakışmayacak şekilde konuşmaya devam edecek. Ben de belirttiğim gibi açıklamalara devam edeceğim. Bu açıklamama ait bütün belgeleri internet adresim, ‘www.galipvidinlioglu.com.tr’den inceleyebilirsiniz. Tıp Fakültesi mevzusunu ve merkezi hükümet ile nasıl çalışılacağını bunun yanında beceriksizlik ve iş bilmezliğini, boş laf üretimini, Sayın Başkanın istediği gibi belgelerle anlatacağım.

28 Mart 2019 tarihli tüm yerel gazetelerde “Tıbbiye için yıl sonu umudu”, “Cumhurbaşkanlığı, Tıp Fakültesine destek verecek”, “İlave ödenek ile Tıp Fakültesi açılacak”, “Her türlük desteği vereceğiz” manşetlerini gördük. Sayın Bakanımız konuyu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğini açıkladı. Kendisine teşekkür ederiz.

Bir sağlıkçı olarak bugüne kadar ki belki de en mutlu olduğum açıklama oldu. Diğer bütün açıklamalar gibi bunun da takipçisi olacağız. Dana önce yaptığımız gibi, belgelerde de görebilirsiniz, Milletvekillerimiz ve Genel Başkanımızın destekleri ile mevcut Belediye Başkan’ın takibini yapamayacağı, bütün hükümet projelerini hayata geçiririz. Bunun için Kastamonu’dan milletvekiline ihtiyacımız yoktur. Belgelerde gördüğünüz gibi İstanbul Milletvekilimiz Murat Başesgioğlu’nun kanun teklifleri ve takibi ile 2007 yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi kurulmuştur. Hızla binalar oluşturulmaya başlanmıştır. O günün paraVidisıyla Hacettepe Üniversitesinin bütçesinden 100 trilyonluk yatırım yapılmıştır. Öğrenci kabulüne başlanmış, mezunlar verilmiştir. Yine yapılan protokol gereği Ballıdağ Hastanesi ve Yaşlı Bakım Merkezi yapılmak üzere Hacettepe Üniversitesine tahsis edilmiştir.

Maalesef Sayın Bakanımızdan sonra Sayın Tahsin Bey tarafından konu yeterince takip edilmemiş ve Tıp Fakültesi Kastamonu Üniversitesine devredilmiştir. Fakültenin ödenekleri ve diğer sorunları halledilmemiş, ilimizin en önemli yatırımlarından birisi sahipsiz bırakılmıştır. Bugünlerde yapılan açıklamalar seçime yöneliktir.

23.02.2015 tarihinde Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekilimiz Emin Çınar tarafından “Candaroğulları Sağlık Bilimleri Üniversitesi” kurulması için TBMM’ye kanun teklifi verilmiştir. Yine Meclis’te yeni üniversiteler kurulması teklifi görüşülürken Sayın Bakanımız Murat Başesgioğlu ve Sayın Milletvekilimiz Emin Çınar tarafından verilen “Sağlık Bilimleri Üniversitesi” teklifi reddedilmiştir. Bunun yanı sıra Özel Uğurlu Hastanesi 2 seçimde de kullanıldı. Yine aynı açıklamalar yapılıyor. Bunlar seçim oyunlarıdır. Artık Kastamonu halkının bunlara karnı toktur. Aynı bahanelerle Kastamonu’yu kandıramayacaksınız.

Dikkatimi çeken bir nokta daha var. Neredeyse bütün projelerin nisan ayında başlayacağını açıklıyorlar. Buradaki amaç ‘halkı biz seçilmezsek bu projeler yapılmayacak’ diye tehdit etmek midir? Benim Sayın Başkan’a kişisel önerim bu projeleri eğer 2018’de hayata geçirmeye başlasaydı, halk kendisini seçebilirdi. Bütün hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz merkezi hükümet ile yapılacak projeleri şehrimize çok daha iyi, çok daha kaliteli olarak getiririz.

Tahsin Bey, her yerde ‘Ben üniversitemize Tıp Fakültesi getirmek için çalışıyorum’ diyor. Ama yapılmış olanı takip etmediğinden, edemediğinden bahsetmiyor. Olanı elinde tutamayan Başkan, yeni yapacağını söylüyor. İnanmıyoruz. Biz bunları vaktinde yapmıştık. Belgeleri inceleyebilirsiniz. Belediye Başkanı’nın her zaman dediği gibi buyursun belgeler burada. Yine biz yapacağız. Ben bunların takipçisi olacağım. Bunlar için çalışacağım. Her seçim döneminde sizlere aynı şeyleri söylemeyeceğim. Sen, seçim bittikten sonra bırak vaat ettiklerini yapmayı, aynı Tıp Fakültesi örneğinde olduğu gibi bu şehrin değerlerine de sahip çıkamazsın.

Tahsin Bey bir de ulaşım problemini çözeceğinden bahsediyor. Söylemiştim, tekrar söyleyeceğim. 5 yıl önce yoktu bu ulaşım problemi. Olmayan, kendi oluşturduğu ulaşım problemini çözeceğini söylüyor. Tarihi dokudan bahsediyor. Şehrimizin ortasına teleferik direkleri koyuyor. Yatay yapılaşmadan bahsediyor ama kendi yaptırdığı dikey yapıları söylemiyor. Yeşil alanları katletti. Yeşille bir problemi var. Canlı yayında açıkladım belgeleri, gazetelere de gönderdim. İnternet sitemden de inceleyebilirsiniz."