Vize krizine berberden 'Amerikan tıraşı' tepkisi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir berber, ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya almasının ardından protesto amacıyla dükkanında "Amerikan traşı" yapmama kararı aldı....

  • 479
Vize krizine berberden 'Amerikan tıraşı' tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir berber, ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya almasının ardından protesto amacıyla dükkanında "Amerikan traşı" yapmama kararı aldı.

Alaplı Şehirlerarası Otübüs Terminali'nde berberlik yapan Cahit Can, iki ülke arasındaki vize gerginliğinde ABD'yi protesto etmek amacıyla iş yerine "Bu iş yerinde Amerkan tıraşı yerine Türk tıraşı yapılmaktadır" yazısı astı.

Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'ye tepkisini ortaya koymak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Yaklaşık 19 yıldır berberlik yaptığını ifade eden Can, "Süreci yakından takip ediyorum. ABD'nin ülkemize yönelik politikaları ve Türkiye'de oynanan oyunlardan dolayı 'Amerikan tıraşını' iş yerimde yasakladım. Bunu, iş yerini camına asarak duyurmaya karar verdim. Amerikan traşı olmak isteyen müşterilerimize bu yazıyı gösteriyorum. İş yerimde bundan sonra bu traş yerine Tük traşı yapacağım." diye konuştu.

AA