Vücudun En Hızlı Yaşlanan Bölgeleri

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, yaşlanmanın izlerini gösteren vücut bölümlerini sıraladı.

  • 1333
Vücudun En Hızlı Yaşlanan Bölgeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, “Yüz, tipik bir şekilde göz çevresinde kırışıklıklarla, alında derin çizgilerle ağız etrafındaki smokers lines dediğimiz dik çizgilerle yaşlanmanın belirtilerini en acımasız şekilde gösteren vücut parçasıdır” dedi.

Bununla birlikte, yaşlandıkça vücudun diğer bölümlerinde de sarkan, kırışan, çatlayan bölümler olabilir ki bunlarda yaşlanma sürecinin belirtileri olabileceğini anlatan Op.Dr.Belma Şahin, alışılmışın dışına beklenmedik bir şekilde yaşlanmanın izlerini gösteren vücut bölümlerini şöyle sıraladı.

“Boyun, yüzünüze odaklanabilirsiniz ancak birkaç santim aşağıda sarkmaya başlayan derileri de göreceksiniz. Birçok insan, aynaya bakıldığında boyun kısmı çok fazla görünmediğinden, Skype veya FaceTime gibi sohbet aplikasyonlarını kullanırlarken bu durumun farkına varıyorlar. Neyse ki tam da bu noktada biz plastik cerrahi olarak yardıma koşuyoruz. Estetik cerrahlar boyun gerdirme olarak bilinen çene ile köprücük kemiği arasında sarkan deri miktarının azaltıldığı operasyonu sunmaktadırlar. Ameliyattan kaçınan ve geciktirmek isteyen daha genç hasta yaş grupları için ise focuslu ultrason ile ameliyatsız toparlama vazgeçilmez bir altarnatif tedavi olarak güncelliğini koruyor.

Kollar; Bir dahaki sefer birisine el salladığınızda, dirseğinizden omzunuza doğru uzanan deriye bir göz atın. Buradaki derinin bilhassa sarkık olduğunu görebilirsiniz ve bu durumu rahatsız edici bulan tek kadın siz olmayacaksınız. Kol gerdirme olarak bilenen ameliyat güzel ve diri kollara sahip olmak isteyen kadınlar arasında oldukça popüler olmaya başladı. Benim de severek yaptığım ameliyatlar arasında yüz güldüren bir ameliyat.

Eller; Ellerinizle konuşmuyor bile olsanız, el sıkıştığınızda, masa üzerine koyduğunuz veya manikürünüzü hatta yüzüğünüzü göstermeye çalıştığınızda elleriniz oldukça dikkat çeker. Erkekler “bakımsız/sert” bir görüntüye, hayat boyu güneşe maruz kalmaktan dolayı kahverengi lekelere, yaşlanmaya bağlı kırışıklıklara ve form kaybına sahip olsalar da bundan paçayı kurtarırlar.Bu nedenle özellikle kadınlar için el gençleştirme; lazer ile cilt yenileme, kemikli elleri dolgunlaştırmak için dolgu uygulaması ile birlikte cildi canlandırmak ve ileride oluşabilecek hasarlardan korumak için layığınca yapılan cilt bakımı gibi uygulamaları kapsamaktadır.

Göğüsler; Plastik cerrahi ve göğüsleri düşündüğünüzde silikon implant imajıyla büyüleniyorsunuz. Ancak, birçok kadın da, göğüsleri büyütmeyen aksine göğüsleri canlı, daha genç bir görünüm kazandıran göğüs kaldırma olarak bilinen ameliyatı tercih etmektedir. Hamilelik ve yaşlanma göğüslerin sarkmasına sebep olabilir ancak güvendiğiniz yetenek sahibi bir plastik cerrah tarafından yapılan göğüs kaldırma operasyonu geçen yılların izini silerek göğüslerinizin şeklini yeniden oluşturabilir”.

(İHA)