Whatsapp Web Nasıl Kurulur?

Dünya genelinde 710 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşan popüler ücretsiz mesajlaşma servisi WhatsApp, mobil platformun ardından internet tarayıcılarına da giriş yaptı.

  • 1008
Whatsapp Web Nasıl Kurulur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Şu an için Google Chrome üzerinden çalışan WhatsApp Messenger Web uygulaması ile ilgili olarak şirketin bloğundan yapılan açıklamada, Android, Blackberry ve Windows kullanıcılarının WhatsApp yazışmalarına hem mobil hem de web tarafından kesintisiz olarak devam edebileceği, iOS (iPhone) kullanıcılarının ise Apple kısıtlamaları sebebiyle şimdilik web sürümünü kullanmalarının mümkün olmadığı belirtildi.

PRATİK OLARAK KURULUMU NASIL GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ?
Öncelikle WhatsApp’ın son sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Bazen son sürüme sahip olmamanız durumunda dahi güncelleme gelmeyebiliyor. Böyle bir durumda cihazınızı açıp kapatmanız faydalı olacaktır. Aynı şekilde kaldırıp tekrar yükleyerek de kısa sürede güncel versiyona sahip olabilirsiniz. Sohbet arşivi saklandığı için silinmeyecektir. İlk adımda yükleme işlemini yapıyoruz. Güncellemeden sonra arkadaş listemizi açtığımızda WhatsApp Web simgesi geliyor. Buraya tıkladıktan sonra bilgisayarımızdan http://web.whatsapp.com adresine giriyoruz. Telefonumuzu ekrana tuttuktan bir kaç saniye sonra karşımıza otomatik olarak açılan Web sayfası geliyor. Artık WhatsApp Web’i kullanabiliriz.

Sol tarafta bulunan kısımdan arama yapabiliyoruz. Kişilerin üstüne tıklayarak sağ tarafta detaylı kişi bilgisi alabiliyoruz.
Web sürümünde profil ve durum sekmesi altına durumunuz yer alıyor. Fakat durumu web üzerinden güncelleme kısmı biraz aceleye gelmiş olacak ki henüz aktif değil.

(İHA)