'Yangınlarla birlikte mücadele' çağrısı 

Kastamonu Valisi Avni Çakır, 'Yangınlarla birlikte mücadele' çağrısında bulundu.

  • 2018
'Yangınlarla birlikte mücadele' çağrısı 

Kastamonu’da son dönemde hem elektrik tesisatı, hem de baca tutuşması kaynaklı ev ve köy yangınları yeniden artışa geçti.

Vali Avni Çakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri ile birlikte yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Çakır, yangınlarda zarar gören vatandaşların yaralarının sarılacağını ifade etti.

"Özellikle elektrikten kaynaklı yangınları bitirmek için çalışacağız"

Köylerde vatandaşlarla özellikle son dönemlerde artan yangınlarla ilgili toplantı gerçekleştiren Vali Çakır, artan yangınlar konusunda topyekun bir mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kastamonu’nun yangınlarla anılan bir kent olmaması için valilik, kolluk kuvvetleri, ilgili kurumlar ve muhtarlarla birlikte yoğun bir kampanya başlattıklarını anımsatan Çakır; “Devletimizin elektrik yangınlarını önleme noktasında güzel bir çalışması oldu. Ancak vatandaşlarımız bu projeye destek vermezlerse hiçbir projenin başarıya ulaşamayacağını maalesef bir kez daha gördük. Ama ne olursa olsun biz bu konuda yılmadık. Vatandaşımızın kendi otokontrolünü kendisi de sağlaması gerekiyor. Köylerde yaptığımız toplantılarda bunu anlattık. Vatandaşlarımız gereken tedbirleri kendisi aldığı gibi komşularının da tedbirleri almasını sağlamalıdır. Çok geniş bir coğrafya ve çok sayıda yerleşim yerine sahibiz. Biz hiçbir şekilde yılmayacağız. Özellikle elektrikten kaynaklı yangınları bitirmek için çalışacağız” dedi.

Baca temizlikleri jandarma desteğiyle yapılacak

Elektrik tesisatı kaynaklı yangınlar kadar bacadan kaynaklı yangınlarda da artışlar olduğunun altını çizen Vali Çakır; “Cide ilçemizde yaşanan son yangın maalesef bacadan kaynaklanan bir yangın oldu. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir vatandaşımız da yaralandı. Bununla alakalı da İl Jandarma Komutanlığımız ile birlikte yeni bir proje yürütüyoruz. İnşallah seneye sezon başlarken belli bir yaşın üzerindeki bütün vatandaşlarımızın baca güvenliklerini ve temizliklerini jandarmamızın da desteği ile yapacağız. Çalışmalara başladık. Yıl sonu itibariyle hem elektrik tesisatı yenileme çalışmalarını hem de baca güvenliğinin sağlanması çalışmalarını devam ettireceğiz. Tüm köylerimizde imece çalışması oluşturacağız. Yangınları önlemek ve gündemimizden tamamen çıkarmak için bu konuyu sürekli işleyeceğiz” diye konuştu.

"İmkanımız olsa da tüm çalışmayı kendimiz yapabilsek"

Kastamonuluları yangınlara karşı yürütülen projelere destek vermeye çağıran Vali Çakır; “İmkanımız olsa da tüm çalışmayı kendimiz yapabilsek. Ama böyle bir imkan yok. Vatandaşlarımız da bize destek olsunlar. Bu konuyu ihmal etmesinler. Bu projeler mal ve can kayıplarının önüne geçebilme adına çok önemli. Doğanyurt ilçemizde meydana gelen yangın, köylülerin de desteği ile mevcut yangın vanası sayesinde büyümeden söndürüldü. Birçok köyümüzde yangın vanaları var ama kullanımı ile alakalı eksikler var. Gerekirse köylerimizde eğitim faaliyetleri yürüteceğiz” dedi.

Kazım Bolat