'Yaralar mutlaka devlet tarafından sarılmalı'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören köyleri ziyaret etti.

  • 3991
'Yaralar mutlaka devlet tarafından sarılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu’da Şubat ayında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle seraların büyük zarar gördüğü Göçkün, Korupınar ve Toklukaya köylerini ziyaret etti.

Seraları yerle bir olan, ürünleri zarar gören köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Milletvekili Hasan Baltacı’ya inceleme ziyaretinde CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu, İl Başkan Yardımcıları Oktay Altunbaş ve Ahmet Türkmenoğlu ile ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Korupınar Köyü Muhtarı Mehmet Teke, Göçkün Köyü Muhtarı Ersin Codur ve Toklukaya Köyü Azası Mustafa Kara’dan köylerin durumları hakkında bilgi alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, çok sayıda köy sakiniyle bire bir görüşme yaptı.

“YARALAR MUTLAKA DEVLET TARAFINDAN SARILMALI”

Kovid-19 salgınında uzun süre pazarların kapalı tutulması nedeniyle İnebolu’ya, Kastamonu’ya ve İstanbul’a ürün gönderemedikleri, satış yapamadıkları için gelir kaybı yaşayan Göçkün, Korupınar ve Toklukaya köyü sakinlerinin birde seralarının yıkılmasıyla çok zor bir durumla karşı karşıya kalmalarının üzüntü verici olduğunu belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Bilindiği gibi Kovid-19 salgını dolayısıyla uzun süredir pazarlar kapalı. Köylerimizde seracılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımız İnebolu’ya, Kastamonu’ya, İstanbul’a ürün gönderemedikleri, satış yapamadıkları için zaten büyük mağduriyet yaşadılar. Bu yetmez gibi yoğun kar yağışı nedeniyle şimdide seraları yerle bir oldu. Göçkün’de 70, Korupınar’da 50, Toklukaya’da ise 20’ye yakın sera büyük zarar görmüş, seralardaki ürünler donmuş. Köylümüzün emeği, alın teri heba olmuş. Mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarının acilen devlet tarafından sarılması gerekiyor. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız.” diye konuştu.

“BİR DOKUNDUK, BİN AH İŞİTTTİK”

Hemen hemen tüm köylerde karşılaştığı yol, su ve internetle ilgili sorunlara Göçkün, Toklukaya ve Korupınar köyünde de rastladığını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Yine bu köylerimizde su sorunu bir türlü çözülememiş. Su şebekesi var ama su yetersiz. Her seçimden önce iktidar yetkilileri gelmiş, söz vermiş ama sorun çözülmemiş. Vatandaşlarımız seralarını sulayamıyor. Kovalarla su taşıyarak seralarında sebze üretmeye çalışıyor. Bu sorununda muhakkak çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu köylerimiz İnebolu’nun en kalabalık ve en az göç veren köyleri. Seracılık faaliyetleri bu köylerimizin halen kalabalık olmasında, göç vermemesinde büyük rol oynuyor. Biz mağduriyetleri gideremezsek, vatandaşlarımız köylerinde yaşayıp, köylerinde kazanç elde edemez, karnını doyuramazsa korkarım ki bu köylerimizde yavaş yavaş boşalacak. 2015 yılında da bu köylerimizde en az bu kadar sera yıkılmış, zarar görmüş. Gelip tespitler yapılmış ama hiçbir destekte bulunulmamış. Yine bu köylerimizde internet en büyük problem. Çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız internete erişemiyor. Mobil hatlar üzerinden internet erişimi sağlamak zorunda kalan vatandaşlarımız yüksek meblağlar ödemek zorunda kalıyor. 21’nci yüzyıl Türkiye’sinde yol hemen hemen tüm köylerimizin ortak sorunu. Göçkün Köyümüzün köy içi yolu için defalarca dilekçe verilmiş, sonuç alınamamış. Köy konağı ile ilgili talepleri kulak ardı edilmiş. Toklukaya Köyü Yele Mahallesi’nde 300 metre yolun yapılması için vatandaşlarımız defalarca dilekçe vermişler ama yapılmamış. Özetle; Korupınar, Toklukaya ve Göçkün köylerimizde vatandaşlarımızı dinledik. Bir dokunduk bin ah işittik. Köylerin mahalle yollarının defalarca başvuru yapılmasına rağmen yıllardır yapılmadığını gördük. İlçenin en kalabalık bu köylerinin seradan geçimini sağlamalarına rağmen su sorununun yıllardır çözülmediğini tespit ettik. Sürekli kesilen elektrik, çok zayıf olan internet alt yapılarından kaynaklı öğrencilerin büyük zorluklar yaşadıklarına şahit olduk. Köy muhtarlarının sorunlarının çözümünde gerekli desteği alamadıklarını, çok zorlandıklarını bir kez daha burada da anladık. Seraları zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“GELDİNİZ YA BİZİ ÇOK MUTLU ETTİNİZ, ALLAH RAZI OLSUN”

Köylerine ilk defa bir milletvekilinin geldiğini belirten Korupınar, Toklukaya ve Göçkün Köyü sakinleri, Milletvekili Hasan Baltacı’ya ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Köy sakinleri, “siyasiler seçim zamanı gelir sadece oy isterler. Şimdi seçim yok ama sorunumuz var. Siz şimdi bizim sorunlarımızı yerinde görmek için geldiniz ya bizi çok mutlu ettiniz. Allah razı olsun” diye konuştular.