Yasalaşırsa prim borcu olan Bağkur'lu sağlık hizmeti alabilecek

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 2 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur'lu esnafın, sağlık hizmeti alması için kanun teklifi hazırladı.

  • 630
Yasalaşırsa prim borcu olan Bağkur'lu sağlık hizmeti alabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanunu’nun sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarını düzenleyen 67. Maddesine göre, BAĞ-KUR sigortalılarının sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için sağlık hizmeti sunucularına başvurduğu tarihte 60 günden fazla prim ve prime ilişkin borcunun bulunmaması gerekiyor.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da sisteme 2 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur’lu esnafın, sağlık hizmeti alması için kanun teklifi hazırladı.

Teklifin gerekçesinde prim borcu olan SGK sigortalılarının sağlık hizmetinden yararlanabilirken aynı durumdaki esnaf ve sanatkarların faydalanamadığını ifade eden Bozkurt, bu durumun haksızlık yarattığını belirtti.

SGK’nın bir yandan kendisine prim borcu olan BAĞ-KUR sigortalısına sağlık hizmeti vermezken diğer yandan sağlık prim borcu yazmaya devam ettiğini hatırlatan CHP’li Bozkurt, “Bir başka deyişle, prim borcu olan BAĞ-KUR’lu vatandaşlarımız, borçları nedeniyle sağlık hizmetinden faydalanamamakta ama bu süreç içinde sağlık primi borçlanmaktadır. Dolayısıyla ileride tahsil edilecek olan borç için BAĞ-KUR’lulara prim borcu olsa da sağlık yardımı verilmesi gerekmektedir.” dedi.

İşçi çalıştıran işveren SGK’ya primlerini ödemese dahi işçilere nasıl sağlık yardımı veriliyorsa, BAĞ-KUR’lulara da verilmesinin Anayasamızın eşitlik ilkesinin gereği olduğunu ifade eden CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, hazırladığı kanun teklifi ile Anayasal bir hak olan sosyal güvenlik hakkının her türlü sigortalılar için kesintisiz sağlanmasını istedi.