124 yıllık bayram geleneği devam ediyor

Bozkurt ilçesinde 124 yıldır bu bayram geleneği devam ediyor.

  • 659
124 yıllık bayram geleneği devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede her dini bayramın 3. Günü yapılan ve 124 yıldır devam eden pilav dağıtımı bayram geleneğinde bu yıl Bin 300 kilogram pirinç ve 700 kilogram et ile belediye ekipleri tarafından hazırlanan 120 kazan pilav ilçeye gelen 15 Bin kişiye ikram edildi.

Pilav şöleninin açılış konuşmasını yapan Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, atalarımız tarafından başlatılan ve bu yıl 124.sünü yaptığımız asırlık geleneğin beklentilerin üzerinde bir katılımla gerçekleştiğini belirterek “Atalarımız tarafından 124 yıl önce başlatılan asırlık bayram pilavı geleneği sizlerin ve esnaflarımızın desteğiyle belediyemiz tarafından yaşatılıyor” dedi.

Asırlık Pilav Şölenine; Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Dinç, MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı, 25. Dönem Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 23. Dönem Milletvekili Ümit Şafak, Bozkurtlular Dernek Başkanı Mehmet Ali Palaz, Ankara Bozkurtlular Derneği Başkanı Semih Ünal, Bozkurt Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Kuz, Dernek yöneticileri ve yaklaşık 15-20 bin kişi katıldı.