90 Yıllık 'Dev Çınar' Cumhuriyet ile Aynı Yaşta

Bayrampaşa'da yaşayan Sadık Özkan, Cumhuriyet'in 90'ıncı yıldönümünde yeni yaşına ayak bastı.

  • 589
90 Yıllık 'Dev Çınar' Cumhuriyet ile Aynı Yaşta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

90 YILLIK “DEV ÇINAR” CUMHURİYET İLE AYNI YAŞTA 

(İHA) - Bayrampaşa'da yaşayan Sadık Özkan, Cumhuriyet’in 90'ıncı yıldönümünde yeni yaşına ayak bastı. 2’si erkek, 2’si kız toplam 4 çocuk, 17 torun ve 7 torun çocuğuna sahip olan Özkan, "Cumhuriyet sayesinde çocukluğumuzda yaşadığımız sıkıntıların hiçbirini, bugün evlatlarımız, torunlarımız yaşamıyor" dedi. 
Kastamonu'nun Seydiler ilçesinin İmrenler köyünde doğan hacı Sadık Özkan, 7 yaşındayken İstanbul'a geldi. Kendisi 14 yaşındayken babasının vefat etmesiyle hayatın zorluklarıyla yüzleşen Özkan, 51 yaşına kadar Kastamonu-İstanbul arasında mekik dokudu. Bu esnada tanıştığı İsmete Özkan ile evlenen Sadık Özkan, şu an 4 çocuğu, 17 torunu ve 7 torununun çocuğuyla aynı çatı altında yaşıyor.

"CUMHURİYET SAYESİNDE ÇOCUKLUĞUMDA YAŞADIĞIM SIKINTIYI ŞİMDİ KİMSE YAŞAMIYOR" 
Kendisini "Cumhuriyet Çocuğu" olarak nitelendiren Hacı Sadık Özkan, vatanına ve milletine sadık, cumhuriyete yakışır evlatlar yetiştirdiğini belirtti. Yıllardır Bayrampaşa’da yaşadığını ifade eden Sadık Özkan, "Böyle önemli bir günde belediye başkanımızın ziyarette bulunması beni çok duygulandırdı. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Belediye Başkanımız Atilla Aydıner bu konularda çok duyarlı biri. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet sayesinde çocukluğumuzda yaşadığımız sıkıntıların hiçbirini, bugün evlatlarımız, torunlarımız yaşamıyor. Vatanımıza ve milletimize faydası olan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. İyi ki cumhuriyet evladıyız, iyi ki bu ülkede yaşıyoruz. Şükürler olsun" dedi. 
Cumhuriyet'in kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü hiç görmediğini ama ölümünü hatırladığını söyleyen Özkan, Cumhuriyet Bayramlarında ellerine bayrak alıp salladıklarını da sözlerine ekledi. 
Cumhuriyet'in ilan yılı olan 1923 doğumlu, Cumhuriyet'le yaşıt olan ve yıllardır Bayrampaşa'da yaşayan hacı Sadık Özkan’ı evinde ziyaret eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Ayınder ise, bugünün Cumhuriyet Bayramı olması ve Sadık Özkan’ın 90'ıncı yaşına girmesi nedeniyle Türk bayrağını öperek, dev çınara hediye etti. Oğulları Akif ve Şerafettin Özkan ise sık sık babalarının anılarını anlattı. En son hacı Sadık Özkan da eski bir anısını anlatarak, huzuru ve güveni o zamanlarda çok güzel bir şekilde yaşadığını ifade etti.

"ŞANLI BAYRAĞIMIZI GÖKYÜZÜNDE DALGALANDIRAN BİR DEVLETİMİZ VAR"
Bu bayrak ve Cumhuriyet için gencecik fidanların genç yaşta hayata veda ettiğini ifade eden Başkan Aydıner, "Bizler bu vatanın kıymetini bilmeliyiz. Dimdik ayakta duran bir millet ve şanlı Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandıran bir devletimiz var. Böyle bir günde Cumhuriyetimizin kurulduğu yılda dünyaya gelen ve Cumhuriyet'le yaşıt olan Sadık amcamızı evinde ziyaret ederek, herkese değerlerimizi unutmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmış olduk. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diye konuştu. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner daha sonra, 90 yıllık Cumhuriyet Çınarı'nın elini öptü.