Ciğerlerimizi yakmayalım!

TEMA Vakfı İhsangazi sorumlusu Şükrü Bitkin, son dönemde artan orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı.

  • 599
Ciğerlerimizi yakmayalım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitkin, son dönemde orman yangını haberlerini basında oldukça fazla yer almaya başladı. Çanakkale de Bodrum'da ve ülkemizin farklı yerlerinde yanan her bir fidanla aslında ciğerlerimiz yanıyor, soludugumuz temiz hava kayboluyor, canlı ekosistemi bozuluyor dedi.

Açıklamalarına devam eden Bitkin, ülkemiz ve de özellikle bölgemiz orman bakımından oldukça zengin bir yer. Hatta orman servetimiz bakımından belki de Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktayiz. Bizler bu servete en iyi şekilde sahip çıkmalı korumalıyız. Unutmayalım ki ormanlarimiz milli servettir ve ormanları koruma görevi sadece orman çalışanlarının degil herkesin görevidir.
Ramazan ayının bitmesiyle birlikte piknik sezonun başlayacağını da belirten Bitkin, piknikcileri bazı konularda önemli uyarılarda bulundu. Daha önce söylediğim gibi ormanlarimiz milli servetimizdir bizler bu servetimize  en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Özellikle piknikçilerimiz havanın da sıcak olduğu bu günlerde daha dikkati davranmalı ve olası bir orman yangının önüne geçmelidir.
Nasıl mı?
-Piknik alanını iyi seçerek orman içlerinde piknik için ayrılmamış alanlarda piknik yapmaktan kaçınıp, mesire alanlarını tercih ederek,
-Piknik yaptıktan sonra eğer ateş yaktıysa ateş söndükten sonra piknik yerinden ayrılarak,
-Piknik alanını temiz bırakıp özellikle cam gibi malzemelerin piknik alanında kalmamasını sağlayarak,
-Belki de en önemlisi belirttiğim bu konulara uymayanları alacağı tepki ne olursa olsun uyararak yangın tehlikesini en aza indirmelidir.

Orman yangınlarına piknikçilerimiz yanında orman köylülerimizde dikkat etmeli olası bir orman yangınında 177 numaralı telefonu arayarak orman yangınını bildirmeli ve yangının büyümesinin önüne geçmelidirler.

Son olarak ormanlarımızın milli servetimiz olduğunu tekrarlayan Bitkin, orman yangınlarının insanlar başta olmak üzere bütün canlılara zarar verdiğinin altını çizdi ve bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.