Demir: 'Yaralar kısa süre içerisinde sarılacak'

Cide'de önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yağışı sonrasında tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Murat Demir, yaşanan afetin can kaybı yaşanmadan atlatıldığını söyledi.

  • 1113
Demir: 'Yaralar kısa süre içerisinde sarılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide ilçemizde akşam saatlerinde aniden bastıran ve evlerin, köprülerin yıkıldığı, yolların göçtüğü afet sonrasında ekiplerle beraber çalışmalara AK Parti Milletvekili Murat Demir de katıldı. Yaşanan afet sonrasında Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri adeta seferberlik ilan etti. Kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını ve herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirten AK Parti Milletvekili Murat Demir: “İlçemizde yaşanan doğal afet sonrasında kurumlara yaptığımız çağrı karşılıksız kalmadı. Tüm ekipler görev sahası gözetmeksizin afetin ağır hasar oluşturduğu Cide’ye akın etti. Bir taraftan da Bartın ile koordinasyon sağladık. Herhangi bir aksaklığa meydan vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir nevi seferberliktir ve bu seferberlikte üstün gayretlerle çalışan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“EKİPLERİMİZİ ÜSTÜN EMEK SARFETTİ”
Aşırı yağış sonrasında Cide’de birçok işyeri ve evin su altında kaldığını, bazı evlerin yıkıldığını, otomobillerin suya kapıldığını kaydeden Murat Demir: “Vatandaşlarımız sel suları nedeniyle evleri ve işyerlerini boşalttılar. İlçemizdeki köylerimizin birçoğuna elektrik verilemedi. İlçemiz ile sağlanan ulaşımda büyük sıkıntılar meydana geldi. Şu anda ulaşımlar Kastamonu istikametinden sağlanıyor. Bartın ile ulaşım kopmuş durumda bulunuyor. Cide-Doğanyurt-İnebolu arasındaki kapalı olan yol ekiplerimizin üstün gayretleri sonucunda tekrardan ulaşıma açıldı. Bartın’da mahsur kalan şirketimize ait otobüsümüzde bulunan yolcularımız burunları bile kanamadan kurtarılarak Cide’ye getirildi. En büyük temennimiz can kaybının olmamasıdır. Çalışmalarda üstün emek sarf eden ekiplerimize ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre Cide’nin Türkiye’de metrekareye düşen yağış miktarı açısından birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Demir şöyle konuştu:
“AFAD HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPIYOR”
“Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz Cide’de metrekareye 183 kg yağış düştüğünü açıkladı. Yani diğer illere düşen yağış miktarının 6 katı. Metrekareye düşen yağış miktarının ortalamanın 6 kat üstünde olması nedeni ile kanalizasyonlarda sıkıntı yaşandı. Bazı yerlerde sular logarlardan geriye doğru tepti. Belediyemiz yağıştan vatandaşların en az etkilenmesi için gece boyunca mesai yaptı. İlçe merkezimiz afet biraz daha az zararla atlattı. Eğer Cide’nin içinden geçen dere ıslah edilmemiş olsaydı belki Allah göstermesin durum çok farklı olabilirdi. Meteoroloji verilerine ilçemizde etkili yağışın devam edeceği açıklandı. Vatandaşlarımızı, kurumlarımızı tedbirli olmaya çağırıyorum.”

Çalışmaların belli bir noktaya getirildiğini, hayatın tamamen normale dönmesi için biraz zamana ihtiyacın olduğunu dile getiren Demir: “Çok şükür zor da olsa çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik. Allah'a şükür can kaybımız yok. Fakat maddi hasar çok fazla. Şu anda AFAD hasar tespit çalışmaları yapıyor. Konu hakkında Başbakan yardımcımız ile görüştük. Vatandaşlarımızın bu afet karşısında uğradıkları zararın karşılanması için devletimiz gereken desteği sağlayacak. Yıkılan köprüler, göçen yolların yeniden inşası belli bir zaman alacaktır. Ancak biz zarar gören her noktanın yeniden yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Biz biriz; dayanışmayı tüm kurumlar arasında sağlamak hizmet etmenin en güzeli, birliğimizi beraberliğimizi her zaman göstermiş bir milletiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Murat Demir ayrıca sel felaketi nedeniyle 1 kişinin yaralandığını, yaralanan vatandaşın Sağlık Bakanlığı tarafından çağırılan ambülans helikopter ile Ankara’ya sevk edildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Kazım BOLAT