Dikkat! Hava sıcaklıkları artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini belirtti.

  • 924
Dikkat! Hava sıcaklıkları artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada; "Bölgemizin, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde yağış beklenmiyor. Bölge genelinde havanın açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; yarından (15.09.2017 Cuma) itibaren bölgemizin iç kesimlerinde (Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu, Sinop ve Samsun’un iç kesimleri) hissedilir derecede artarak, ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği ve Eylül ayının en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz genelinde etkili olacak sıcak hava dalgasının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı başta sıcaklığa bağlı sağlık problemi yaşayanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.