Emniyetten Cama Siyah Film Çekene Kötü Haber

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri arabasının camlarına yasalara uygun olmayan siyah film çektiren sürücülere ceza yememeleri konusunda uyarılarda bulundu.

  • 546
Emniyetten Cama Siyah Film Çekene Kötü Haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EMNİYETTEN CAMA SİYAH FİLM ÇEKENE KÖTÜ HABER

(İHA) - Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri arabasının camlarına yasalara uygun olmayan siyah film çektiren sürücülere ceza yememeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Her geçen gün kayıtlı araç sayısının arttığı Kastamonu’da denetimlerini sıklaştıran Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri hata yapan sürücülere göz açtırmıyor. Şehrin belli ana halterlerinde denetim yapan trafik ekipleri alkollü araç kullanan, emniyet kemeri takmayan, aşırı hız yapan, seyir halinde cep telefonu ile görüşme yapan sürücüleri affetmedi. Araçlarının camlarına siyah film takarak araçlarının içerisinin görünmemesini sağlayan sürücülerin araçlarının pencerelerindeki filmleri çıkartan ekipler sürücülere 154 TL ceza kesti.

Hayata geçirilen seyyar radar uygulaması ile 24 saat görev başında olan polis ekipleri sadece hızı tespit etmekle kalmıyor, aynı zamanda camlarına siyah film çeken otomobilleri de kayıt altına alıyor. Araçlarının içini göstermeyecek şekilde camlarına siyah şerit çeken sürücülere 154 TL trafik cezası kesildi. Ceza kesilen bir sürücü, "Aracımda film olduğu için 154 lira ceza kesildi. Filmleri çıkarmayı düşünüyorum" dedi.
Araç içerisini göstermeyecek şekilde siyah film çeken sürücülere uyarılarda bulunan trafik ekipleri, “Görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak kanunen suçtur. Biz yasaların bize verdiği yetkiye dayanarak işlem yapıyoruz. Siyah film uygulaması hakkında Yargıtay’a açılan dava kabul edilmedi. Trafik ekipleri olarak kazalara davetiye çıkaran siyah film uygulamasına tolerans göstermeyeceğiz” dedi.

Polisler, ceza kestikleri sürücüleri, hız yapmamaları, seyir halinde cep telefonuyla konuşmamaları ve emniyet kemeri takmaları hususunda uyardı.