Eski eşinin çocuklarını 3 yıldır göstermediği iddiası

Bursa'da yaşayan İlknur Akar, velayeti Kastamonu'da ikamet eden ayrıldığı eşinde bulunan 15 ve 10 yaşlarındaki çocuklarının icra görevlileri ve polis eşliğinde gitmesine rağmen 3 yıldır kendisine gösterilmediğini iddia etti.

  • 735
Eski eşinin çocuklarını 3 yıldır göstermediği iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa'da yaşayan ve boşandıktan sonra çocuklarının velayeti Kastamonu'daki eşine verilen İlknur Akar, 3 yıldır çocuklarının kendisine gösterilmediğini belirterek, "Yasal boşluklar yüzünden bir şey yapamıyorum. Defalarca polise, kaymakamlığa şikayette bulundum." dedi.

Akar yaptığı açıklamada, 8 yıl önce ayrıldığı eşinden olan 15 yaşındaki kızı ile 10 yaşındaki oğlunun velayetinin mahkeme tarafından Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan babalarına verildiğini belirtti.

Mahkemece kendisine 1- 20 Temmuz tarihlerinde ve dini bayramlarda çocuklarını görme hakkı tanındığını anlatan Akar, ilk yıllarda önemli bir sorun yaşamadığını ancak 3 yıldır eski eşinin çocuklarını göstermediğini iddia etti.

Eski eşinin çocuklarını kendisinden uzaklaştırdığını ileri süren Akar, şöyle devam etti:

"Babayı telefonla arıyorum, güzellikle olsun diye çalışıyorum ama çözüm bulamıyorum. İcra kanalıyla almaya çalışıyorum, yine sonuç alamıyorum. İcraya 300 lira para yatırıyorum. Bir icra memuru, pedagog ve polisle konvoy halinde eve gidiyoruz. Bu sefer, 'arkadaşına gitti, evde yok, tatile gitti' gibi bahanelerle çocukları vermiyorlar. Ne zaman geleceğimi bildikleri için bu tarihlerde çocukları hep bir yere gönderiyorlar. Çocuklarımı bir malmış gibi icra ile görmek ya da almak istemiyorum. Bu çok kötü bir görüntü. Bu durum hem çocuklarımın hem de benim psikolojimi bozuyor."

Çocuklarını son olarak 2015 yılında gördüğünü, 3 yıldır yüzlerine hasret olduğunu vurgulayan Akar, "Yasal boşluklar yüzünden bir şey yapamıyorum. Defalarca polise, kaymakamlığa şikayette bulundum. Bursa'dan 11 saat yolculukla buraya geliyorum. Baba, 'evde yoklar' dediğinde ne polis ne de icra memuru bir şey yapıyor. Bir tutanak tutuluyor ve bizi gönderiyorlar. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi lazım. Yetkililerden yardım bekliyorum." diye konuştu.

Boşandıkları dönemde işi olmadığı için mahkemenin çocukları babasına verdiğini vurgulayan Akar, "Artık işim var, onları geri almak için hukuki olarak her yolu deneyeceğim. Tekrar mahkemeye başvuracağım ama bu süreçte çocuklarımı görmek için de her şeyi yapacağım." ifadesini kullandı.