Fedakar Şehitlerimize vefakar program

Genç Tarihçiler Kulübü, bu vatan uğruna canlarını vermiş olan fedakar bütün şehitlerin aziz  ruhları için Mevid-i şerif programı düzenlediler.

  • 942
Fedakar Şehitlerimize vefakar program
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Genç Tarihçiler kulübü bu vatan uğruna canlarını vermiş olan fedakar bütün şehitlerimizin aziz  ruhlarına  ithafen vefakar Türk gençliği  olarak Kuzeykent Ulu Camii’de Mevid-i şerif programı düzenlediler. Program akşam namazına müteakiben başladı. Birçok akademisyen ve  din görevlisiyle birlikte Metin Ekici'de katıldı.

Programdan sonra açıklamalar da bulunan Genç Tarihçiler Kulübü Başkanı Mustafa Çetinkaya; ‘’Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde  yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Türk Vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin Bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz, ne mutlu ki onlar en kutsal emaneti aldıkları gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdılar. Kahraman Şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve Vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz Şehitlerimize layık olmanın bilinci içerisindeyiz. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehitlerimizin Manevi varlığınızdan  güç alan bireyler olarak, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, onların emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız. Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır.
Bu vesile ile programımıza teşrif ederek şeref veren din görevlisi Metin Ekici ve diğer hocalarımıza şükranlarımızı sunar, programa katılan Kulüp danışmanım Doç.Dr. Cevdet Yakupoğlu ve diğer katılımcılara teşekkürlerimizi iletir, maksadımızın hasıl olması temennilerimizle vefakar Türk gençliği olarak bu vatanın teminatı olan aziz şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz’’  ifadelerini kullandı.