Gurbetçiler Küre'ye Akın Etti

Kurban Bayramını da fırsat bilen gurbetçiler, adeta Küre'ye akın etti.

  • 482
Gurbetçiler Küre'ye Akın Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GURBETÇİLER KÜRE’YE AKIN ETTİ

(İHA) - Kurban Bayramını da fırsat bilen gurbetçiler, adeta Küre’ye akın etti. Kastamonu'nun ilçelerine yerli ve gurbetçiler doldururken, tarihi ve turistik mekanlarda ise yine aynı kalabalık yaşandı.

KÜRE’DE FIRINLAR EKMEK YETİŞTİREMİYOR

Küre’de yaşanan Kurban Bayramı yoğunluğu sebebiyle ekmek fırınları çift vardiya çalışmasına rağmen, ekmek ihtiyacını karşılamada güçlük çekiliyor. Küre’de esnaflar, daha önce ilçede hiç bu kadar kalabalık görmediğini belirterek, İnşallah bu yoğunluk ileriki yıllarda da devam eder" dedi.

Her Bayram öncesi dar gelirli ailelerin mesken tuttuğu bayram pazarı bu yıl yoğun ilgi ile karşılandı. Bayram alışverişi yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği bayram pazarı, bayrama 1 gün kala dolup taştı. 

Küre halk pazarlarında ikramlık şeker, lokum ve çerezler tezgâhlarda yerlerini alırken, bayramın kış mevsimine yakın olması nedeniyle tezgâhlardaki bayramlık giysilerin genelinin kışlık olduğu gözden kaçmıyor.

Gün geçtikçe satışların iyiye doğru gittiğini söyleyen pazarcı esnafları, "Her geçen gün işlerimiz daha da iyiye doğru gidiyor. İşler pek istenilen seviyede olmazsa da yine de satışlarımız oluyor. Pazardaki elbise ve gıdaların ucuz olmasından dolayı halk, maddi imkansızlıktan dolayı pazarı tercih ediyor. Zaman zaman çok fazla yoğunluk yaşanıyor. Satışlarımız bayrama son gün kala istenilen seviyeye ulaşıyor" dedi.