Halk Sağlığı, Sıcaklara Karşı Uyardı

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, aşırı sıcaklara karşı vatandaşların yapması gerekenler hakkında açıklamada bulundu.

  • 607
Halk Sağlığı, Sıcaklara Karşı Uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SICAKLARA KARŞI UYARDI
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, aşırı sıcaklara karşı vatandaşların yapması gerekenler hakkında açıklamada bulundu. 
Son günlerde artan hava sıcaklıkları ile çeşitli sağlık problemlerinin oluşabileceğine dikkat çeken Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Aşırı sıcaklar nedeniyle hastalıklara sebep olabilecek yaşlıların, bebeklerin ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Terleme yolu ile vücut ısısı dengede tutuluyor. Fakat terlemenin her zaman yeterli olmuyor. Vücut ısısının artması ile birlikte beyin gibi hayati önemi olan organlar zarar görebilir” dedi.
Mecbur olunmadığı sürece öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunan Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü, “Güneş altında uzun süre korumasız kalınmaması gerekiyor. Dışarıda bulunan vatandaşlar ise açık renkli, hafif ve bol giysileri tercih etmeleri lazım. Günde en az 2 ila 2,5 litre arasında su tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yağlı ve yağda kızartılmış yiyeceklerin fazla tüketilmemesi, bunların yerine ayran, süt ve yoğurt gibi yiyeceklerin tüketilmesinin daha yararlı olacaktır. Vücut direncinin arttırılmasına yönelik ise meyve ve sebze tüketimin arttırılması yararlı olacaktır. Açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmasının yanı sıra çabuk bozulacak yiyecek ve içeceklerin dışarıda bırakılmamasına dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.