Hüsnü Açıksöz mezarı başında anılacak

  • 857
Hüsnü Açıksöz mezarı başında anılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

42 yaşında iken 27 Ağustos 1939’da vefat eden Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’daki basın bayraktarı; Açıksöz Gazetesi Kurucusu Hüsnü Açıksöz, ölüm yıldönümünde yarın İstanbul’daki mezarı başında dualarla anılacak.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) tarafından İstanbul Feriköy Mezarlığı’nda düzenlenecek program saat 10.00’da başlayacak. Programa Kastamonu’dan çok sayıda gazetecinin yanı sıra, KASGEG üyeleri de katılacak.

Hüsnü Açıksöz’ün 150 yıllık Kastamonu basın tarihinin gelmiş geçmiş en güçlü gazetecisi olduğuna dikkat çeken KGC Başkanı Erkan Yılmaz, Açıksöz’ün millî mücadele zaferine kalemiyle, fikirleriyle güç kattığına dikkat çekti.

MEYDAN DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Diğer yandan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin teklifi ve Kastamonu Belediye Meclisi’nin onayı ile Kuyudibi girişindeki alana daha önceden Hüsnü Açıksöz’ün adı verilmişti.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde başlayan meydan düzenleme çalışmaları sürüyor. Meydanın önümüzdeki hafta içerisinde hazır hale geleceği ve bir törenle açılışının gerçekleştirileceği kaydedildi.