İhsangazi Müftülüğü'nden örnek uygulama

Huzurevi Sakinleri Kur'an Kursu öğrencileri ile buluştu.

  • 1456
İhsangazi Müftülüğü'nden örnek uygulama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhsangazi İlçe Müftülüğü, Kastamonu Huzurevi’nde kalan 14 kişiyi  ilçelerinde misafir ederek onların faklı bir gün geçirmelerini sağladı.

Zaman zaman değişik kamu kurumları, sivil toplum örgütleri tarafından ziyaret edilen Huzurevi sakinleri, bu defa Müftülüğün daveti üzerine İhsangazi ilçesini ziyaret ettiler. Burada önce müftülüğü ziyaret edip, ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İhsangazi’ye kazandırılan Hafız Mustafa Karabeyoğlu Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlığa devam eden 36 öğrenci ile yemekte biraraya geldiler.

İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ve Belediye Başkanı Zühtü Danacı'nında katıldığı yemekte kuşakların buluşması gerçekleşti.

Hafızlarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Huzurevi sakinleri onlara tecrübelerini ve hayat deneyimlerini aktardılar.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Tahir Erçin; "Bizler ilçe müftülüğü olarak Huzurevi ziyaretlerimizi belli aralıklarla zaten yapıyoruz. Ancak bu defa onlar için farklı birşey yapmak istedik. Sürekli aynı ortamda ziyaret edilmeyi bekleyen konumundan onları çıkartıp ilçemizde öğrencilerimizle buluşturmak, ilçemizin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdirmek istedik. İlçemizden ayrılırken onların yüzlerinde gördüğümüz tebessüm bizleri ziyadesiyle memnun etti. Çünkü Allah Rasulü bir hadislerinde: 'Gençliğinde yaşlılara yardım edenlere Allah (cc), yaşlandıkları zaman onlara yardım edecek insanları karşılarına çıkarır' buyuruyor. Ne mutlu bizlere ki onları memnun edebildiysek"