Ilgaz'da sonbahar fotoğraf meraklılarını büyülüyor

Sonbaharda binbir renge bürünen Anadolu'nun yüce dağı "Ilgaz" bu güzelliği kaydetmek isteyenleri ağırlıyor.

  • 1180
Ilgaz'da sonbahar fotoğraf meraklılarını büyülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonbaharda binbir renge bürünen Anadolu'nun yüce dağı "Ilgaz" fotoğraf meraklılarını kendisine çekiyor.

Ilgaz'daki güzelliği objektifleriyle kaydeden fotoğraf tutkunlarının gözleri renklerin senfonisiyle kamaşıyor.

Yörede sonbahardaki görsel şölen bazı fotoğraf meraklılarına ise kilometrelerce yol kat ettiriyor.

Mardin'den yaklaşık bin kilometre yol kat ederek Ilgaz'a gelen fotoğraf tutkunu Fırat Kıztanrı, AA muhabirine 10 yıldır fotoğrafla uğraştığını, Türkiye'yi gezerek fotoğraf çektiğini söyledi.

Ilgaz'a gelmenin de uzun süredir gündeminde olduğunu vurgulayan Kıztanrı, "Gaziantep'te tarih alanında yüksek lisans yapıyorum. Fotoğraf tutkum nedeniyle pek çok yere gittim. Beş yıl önce Ilgaz Dağı ve Kastamonu'da sonbaharın çok güzel olduğunu duymuştum. Uzun zamandır gelmek istiyordum ama bir türlü gelememiştim. Bu sene fırsatını bulup 2 günlüğüne geldim." dedi.

Geldiğine pişman olmadığının altını çizen Kıztanrı, "Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı orman bakımından da çok zengin bir yer. Sonbaharı çok güzel. Burası doğa harikası bir yer, çok güzel fotoğraflar çektim." diye konuştu.

Kıztanrı, Ilgaz Dağı'na kışın da gelmeyi planladığını belirterek, çektiği fotoğrafları kişisel fotoğraf sergisinde kullanacağını belirtti.

Ilgaz Dağı'nın yanı sıra Azdavay ilçesinde de çekimler yaptığını söyleyen Kıztanrı, "Küre Dağları'nın eteklerinde bulunan Azdavay da çok güzel bir yer. Azdavay'daki doğal güzelliklerin yanı sıra, burada yöresel kıyafetler giyen kadınların fotoğraflarını da çektim." dedi.

AA