Ilgaz kızakçıların da gözdesi

Önemli kayak merkezlerinden Ilgaz, kızakla kaymak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

  • 913
Ilgaz kızakçıların da gözdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz, kızakla kaymak isteyenlerin de gözdesi haline geldi.

İstanbul, Ankara, Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun, Çankırı, Bartın ve Karabük başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasından kayakseveri ağırlayan Ilgaz Kayak Merkezi, kızakla kaymak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

Bölgeye aileleri ile gelen turistler, 1850 rakımda, doğal güzellikler arasında kayak ve snowboardun yanı sıra kızakla kayarak eğlenceli vakit geçiriyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinin ziyaretçilere çok sayıda imkan sunduğunu söyledi.

Kayak bilmeyen misafirlere alternatifler sunduklarını belirten Akkaya, "Kayak bilmeyen misafirlerimiz için ayrıca bir kızak pistimiz var. Orada hem büyükler hem de küçükler eğlenerek hoş vakit geçiriyorlar. Misafirlerimizi mutlu bir şekilde uğurluyoruz." dedi.

Ziyaretçilerden Çaner Çolak, arkadaşlarıyla Ankara'dan geldiğini ifade etti.

Ilgaz'a ilk kez geldiklerini vurgulayan Çolak, "Kayak tecrübemiz olmadığı için kızakla kayıyoruz. Burada çok hoş vakit geçiriyoruz. Daha sonra telesiyeje bineceğiz. Ilgaz doğa harikası bir yer." şeklinde konuştu.

İlkokul öğrencisi Burak Girgin de Taşköprü ilçesinden arkadaşlarıyla geldiğini söyleyerek, "Çok eğleniyoruz. Burası çok zevkli ve eğlenceli bir yer. Kızakla kayıyoruz, sonra telesiyeje bineceğiz." diye konuştu.