İlimiz yaşam koçundan seminer

İlimiz Yaşam Koçu, Eğitim Danışmanı ve Kahkaha Terapisti Ayşegül Soylu Muslu Ereğli'ye davet edildi.

  • 925
İlimiz yaşam koçundan seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ereğli’de Eğitim ve Danışmanlık alanında etkili ve değerli çalışmalar yapan Algı Eğitim ve Danışmanlık Merkezi aracılığı ve sponsorluğu ile ilimiz Yaşam Koçu, Eğitim Danışmanı ve Kahkaha Terapisti Ayşegül Soylu Muslu Ereğli’ye davet edildi.

Etkinlikte “Etkili İletişim üzerine bir sunum ve Kahkaha Terapisi” yapıldı. AKM Nikah Salonu’nda yapılan protokolün de katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Ayşegül Soylu Muslu “Önyargılarımız bizim engelimiz. Oysa insanız, oysa toplum içinde ve insanlarla yaşıyoruz ve birlikte yaşadığımız insanlara tutumlarımıza göre yaşıyoruz. Onlara önyargılı davrandıkça onları anlayamayız. Onları nasıl anlıyorsak öyle davranırız… Farklı olabiliriz, rengimiz, dinimiz, dilimiz, tipimiz, fiziksel, zihinsel özelliklerimiz, yeterliliklerimiz farklı olabilir. Olacak da… Çünkü farklılıklar bizi zenginleştirir, olgunlaştırır… İşte bu nedenle iletişim çok önemli. Çünkü iletişim bizim olduğumuz her yerde…” diyerek etkili iletişimin özelliklerinden özellikle de dinlemeyi bilmenin, değerinden, gülümsemenin iletişimdeki yerinden bahsetti.

Muslu; Kahkaha terapisinin nasıl ve neden başladığını anlattı. “Biz yetişkinler bazen yaşadığımız çevreden bazen toplumsal değerlerden bazen karizmayı kaybetme korkusundan, öğretilmiş bilgilerden, kalıplardan… gülmeyi zamanla unutmaya başlıyoruz… Gülmek için nedene ihtiyaç duyuyoruz. Oysa gülmek için mizah duygusuna ihtiyaç yoktur. Mizah koşullu kahkaha için gereklidir. Mutlu olmak da koşullu tepkidir.  Beynimizi kandırabiliriz. Mutsuzken bile mutluymuş gibi davranabilir. Böylece vücudumuz  stres hormonu yerine mutluluk hormonu salgılar. Bu da daha neşeli dolayısıyla daha sağlıklı olmamız demektir. Ayrıca kahkaha egzersizleri doğrudan diyaframı çalıştırmaya yönelik olduğu için daha çok oksijen ve daha fazla sağlık demektir” dedi.

Ardından kahkaha egzersizlerine geçildi ve tüm salonun katılımı ile neşe dolu kahkahalar atıldı…

Keyifli geçen iki saatin ardından etkinlik  Ayşegül Soylu Muslu’ya çiçek takdimi ile sona erdi. Etkinlik bitiminde dahi katılımcılar uzun süre dağılmadı. Sohbetler edildi, fotoğraf çektirildi.

ereğli